Nyhed

Wig Wam-buldren for retten i dag

Marie Frank, Love Shop og Gnags stævner tidligere Rock On-direktør personligt.

Wig Wam Tour i august 2002 gik ikke som forventet. Det, som skulle have været en sejrsmarch for toppen af dansk og nordisk rockmusik, faldt i stedet sammen med et brag, som fortsat rumler.

Idéen var ellers ikke spor håbløs. Efter flere udsolgte storkoncerter i Forum, København med bl.a. D-A-D som hovednavn ønskede arrangøren, Rock On Aps., at "tage Forum med rundt i landet". Otte koncerter med D-A-D, Thomas Helmig og Sort Sol som hovednavne i et gigantisk telt.

Allerede efter to koncerter i Odense måtte turnéen dog stoppes som følge af svigtende billetsalg. Satsningen var af et omfang, som bragte Rock On Aps. til konkurs, og dermed også de honorarer, som koncertbureuets kunstnere havde deponeret i selskabet.

Dette gjaldt også en række navne, som ikke selv var på Wig Wam-plakaten. Deres krav indgår som en del af den almindelige konkursbehandling af boet efter Rock On. Men denne behandling vil give kreditorerne ned til 20% af deres tilgodehavende ifølge en worst case-vurdering af boets kurator Jørgen Frandsen.

Med udsigten til et sådant nødtørftigt plaster på såret har tre af navnene - Gnags, Love Shop og Marie Frank - valgt at stævne den tidligere direktør for Rock On, Niels Lindgreen personligt for at få erstatning. Det er denne sag, som begynder i Københavns byret i dag. Der ventes at blive afsagt dom inden for de næste få uger.

GAFFA arbejdede for billetkøberne
Kunstnerne var ikke de eneste, som blev "brændt af" i Wig Wam-konkursen. Også alle de billetkøbere, der havde købt billet til de seks uafviklede koncerter havde tilsyneladende tabt deres penge.

Det særlige i deres situation var, at pengene lå deponeret i BilletNet. GAFFA mente, at beløbene måtte kunne betales direkte tilbage til forbrugerne fra BilletNet, og vores advokat Tom Deichmann gik i gang med at forsvare denne stilling overfor BilletNets advokater. Det skete på vegne af ca. 300 billetkøbere, som havde anmeldt deres krav via GAFFA.dk.

For kort tid siden måtte Tom Deichmann imidlertid konkluderere, at det var tvivlsomt, om billetkøberne kunne få deres penge retur fra BilletNet, hvilket GAFFA har meddelt de berørte. Så snart billetten er betalt, tilhører pengene arrangøren, dvs. Rock On, og de kan næppe kræves tilbagebetalt fra BilletNet, som blot formidler købet. GAFFA har overgivet billetkøbernes krav til den almindelige konkursbehandling.

ANNONCE