Nyhed

Amsterdam Dance Event i gang

Vellykket Warp-aften højdepunktet første dag

GAFFA er i Amsterdam, for at kigge nærmere på Europas største konference om elektronisk musik, og der er nok at se til. Så er Amsterdam Dance Event i gang! Efter en lang dag med panel-diskussioner, networking og møder med folk, man kun kender fra
e-mails, var hele branchen nu ude for at lave det, det hele handler om: Høre noget musik.

Aftenens hovedattraktion var Warp-aftenen, der foregik på en klub der hedder Paradiso. Den ligger i et gammelt teater, og det var meget stemningsfulde omgivelser for det flotte program. Warp fejrede dvd-udgivelsen, med videoer fra deres enorme bagkatalog, med dj's, vj's og koncerter.

Plaid spillede først, en væsentlig mere nærværende koncert end på Roskilde, men lidt sært, at nogle af numrene var fra cd, for at matche videoen på storskærm. Den del fungerede bedre, når der var dj, hvor det var en overraskende fornøjelse at danse sammen med bindegale skolepiger i LFO-videoen, skraemmende børn fra Aphex-videoen og ikke mindst tabe næse og mund til Autechres fabelagtige stilistiske mesterværker. En sjældent vellykket udnyttelse af visuals til elektronisk musik.


Derefter gik Richard Devine på. Han mindede lidt om en fast-forward gennem Warps bagkatalog. Han fører intet nyt til lyden, men blander det dog på en overaskende og voldsom måde. Men han kan ikke beskyldes for at have kontakt til sit publikum. Dertil havde han hovedet alt for langt oppe i egen teknik. Hans tolerance for eksperimenter var også noget større end crowdens, der mere var kommet for at danse end undre sig.

Jamie Lidell, der spillede bagefter, havde lidt større held. Han er mand for at holde en skør techno-funk-fest, og beatboxede og sang sig igennem et sjovt sæt med live-visuals produceret på scenen.

Ovenpå fyrede lokale Cane op under de hårde breakbeats og acid'en. De havde et proppet lokale og folk med sig, men slukkede man for lyden, ville man tro, at de stod og tjeckede emails. Der var intet, der tydede på, at de morede sig eller syntes, det var fedt. Men det var det! Bassen eksploderede, og trommerne væltede ned over os.


Gulvet var defor mere end klar, da aftenens overraskelse gik på: Speedy J VS. Richard Devine. Kaldt ind på et afbud gik Speedy J til den med fynd og klem og spillede bangin' techno lige efter bogen. Toppet op med den tekniske finesse, som Richard Devine har, blev det et næsten hysterisk sæt, der stillede krav til kondien.

Bagefter var det svaert at hidse sig op over DK's N>e>d og Rob Hall og deres old-skool rave og italo. Selv Surgeon virkede underligt tamt efter den omgang tærsk ... Men det var kun første aften.


Læs mere på ADE's hjemmeside

ANNONCE