Nyhed

Jamie Lidell får gæster

”Compass” udkommer 17. maj og gæstes af Beck, Feist og Grizzly Bear. Blandt andre.

Når Jamie Lidell til maj udgiver sit femte album, "Compass," bliver det med indslag fra det neopsykedeliske Brooklyn-band Grizzly Bear og den canadiske barok-pop-singer-songwriter Leslie Feist. Wilco, Gonzales og Beck er også på besøg.

Fra Wilco er det multiinstrumentalisten Pat Sansone, der stikker forbi. Dog har hverken han eller Gonzales rent faktisk besøgt Lidell. Der er nemlig tale om et langdistancesamarbejde, hvor kunstnerne har sendt ideer og indspilninger til hinanden via mail. Leslie Feist og Grizzly Bear har heller ikke besøgt ham. I stedet mødtes de alle på Feists ranch i Canada, hvor indspilningerne foregik.

"Compass" udkommer på Warp d. 17. maj, og er det første udspil siden soulpladen "Jim" fra 2008. Den var indspillet både i Berlin og Paris, men den nye plade får altså et mere hjemligt strejf. Til gengæld har det ikke skortet på inspiration til de nye sange; Lidell skrev hele albummet på en måned.


"Det har været et par følelsesladede år, så jeg hoppede ind i det, jeg gerne ville sige, og begyndte at skrive. Der var en masse at trække på," siger han til NME.

ANNONCE