Nyhed

Loopy albumdebuterer i USA med hjælp fra R.E.M.-musiker

Det københavnsk baserede Loopy på amerikansk pladekontrakt og på vej med debutalbum i både USA og DK

Indiepopbandet Loopy har netop underskrevet kontrakt med Zip Records omkring udgivelse af debutalbummet "Smile Back Home". Albummet har været 2 år undervejs og er bl.a. blevet til med hjælp fra Ken Stringfellow, der udover at være kendt som soloartist og som frontfigur i The Posies gennem 15 år har fungeret som studiemusiker og fast guitarist på scenen i alle R.E.M.-koncertsammenhænge.

Den excentriske Seattle-musiker Ken Stringfellow blev fascineret af Loopy efter at have hørt en samling demoindspilninger og et efterfølgende møde i Paris resulterede i en studie-session, hvor Stringfellow indvilligede i at mixe 2 af albummets numre, hvilket bl.a. har været med til at bane vejen for aftalen med amerikanske Zip Records

I januar 2005 udsender det dansk/norsk/svenske band sit debutalbum "Smile Back Home" i USA. Pladeselskabet Zip Records med hovedsæde i San Francisco har store forhåbninger til Loopy, og labelboss Art Herman kalder albummet for "en af selskabets absolut top-prioriterede udgivelser i 2005". Pladekontrakten er netop blevet underskrevet efter 9 måneders forhandling og gælder udover USA også for Canada og Australien.

Loopy, der selv har produceret albummet med hjælp fra det danske indie-ikon Mikkel Iljitch (Moon Gringo, Moi Caprice m.fl.), har som tidligere omtalt på GAFFA.dk med albummet ifølge eget udsagn forsøgt at genfortolke lyden fra starthalvfemsernes indierock-
og shoegazerscene i produktioner tættere på den moderne nordiske popmusik.

I alle albummets tilblivelsesprocesser har Loopy ifølge bandets manager søgt det højst mulige kvalitetsniveau og har brugt hele 2 år, 7 studier, 5 teknikere og har lavet 2 forskellige mix og pre-mastereringer af næsten samtlige numre på albummet.

"Smile Back Home" udsendes ligeledes i Danmark og Loopy har netop som forløber for albummet frigivet radiosinglen "Morning Star".

ANNONCE