Nyhed

Gary Glitter slipper for dødsstraf

Eks-glamrockeren risikerer dog stadig 12 års fængsel for misbrug af mindreårige

70’er-glamrockeren Gary Glitter kan ånde lettet op. Han slipper for at blive tiltalt for at have haft samleje med mindreårige, hvilket kunne have udløst dødsstraf i Vietnam, hvor den 61-årige fallerede engelske stjerne med det civile navn Paul Gadd i dag er bosat. Det lokale politi har opgivet tiltalen grundet mangel på beviser.

Glitter er dog stadig tiltalt for anden kønslig omgang end samleje med to mindreårige piger - på henholdsvis 12 og 11 år - hvilket i Vietnam har en straframme på 12 års fængsel. I Vietnam er den seksuelle lavalder i øvrigt 16 år.

Glitter blev arresteret 19. november i lufthavnen i Ho Chi Minh-byen, da han ville tage et fly til Thailand. Ifølge den norske avis VG kan en medvirkende faktor til den mildere tiltale skyldes, at Glitters advokat Le Thanh Kinh for nylig betalte familierne til de to forulempede piger hver 12.000 kroner.


I 1999 blev Glitter i øvrigt idømt fire måneders fængsel i England efter at en tekniker, der havde hans computer til reparation, opdagede store mængder børnepornografisk materiale på computeren.

ANNONCE