Nyhed

Elvis Costello i Operahuset

Det nye Operahus skal være et sted for folket, hvor både rock, jazz og dj’s skal have en plads

Når Operahuset i Københavns havn i morgen bliver åbnet med en stor gallafest, vil der uden tvivl være fokus på finkulturen og de mange prominente gæster fra kongehuset, regeringen og det danske kulturliv, men dette skal ifølge musikchef Michael Schønwandt ikke være kendetegnende for Operahuset fremover.

Operahuset er skibsrederen Mærsk McKinney Møllers gave til folket, og Schønwandt mener netop, at Operahuset skal være for hele folket, hvilket vil sige, at også mere folkelige genrer bør kunne finde vej ind i den imponerende bygning:

”Jeg kan sagtens forestille mig både rock- og jazzkoncerter herinde, udtaler Schønwandt til Metro Express i dag og fortsætter: ”Næste år har vi Elvis Costello på programmet.”

Det skal dog i den anledning nævnes, at Elvis Costello ikke optræder i sin vante rolle som rocksanger, men som komponist for en opera, der spilles som en del af fejringen af H. C. Andersens 200 års fødselsdag.

Musikchefen forestiller sig også en dj-lounge, der hver fredag skal trække de unge mennesker ind i Operahuset og gøre dem til en del af miljøet omkring hovedstadens nye varetegn. Vi er spændte på at få syn for sagn.

ANNONCE