Nyhed

Bob Geldof vinder Nobels Fredspris – næsten da

Alternativ Nobel-pris til Live8-bagmanden

Efter den storstilede Live8-koncert i juli gik der mange rygter om hovedbagmanden Bob Geldofs pæne chancer for at modtage Nobels Fredspris. Han fik den dog ikke – den gik i stedet til det internationale atomenergiagentur i Wien og dets leder, dr. Mohamed ElBaradei. Imidlertid kan nme.com nu afsløre, at Geldof er dette års modtager af den særlige Nobel-”Man Of Peace”-pris, hvor vinderen udpeges af tidligere modtagere af Nobels Fredspris.

Nobelpristagerne tildelte Geldof prisen for ”hans utrættelige arbejde og magtfulde stemme på vegne af Afrikas fattige i løbet af de sidste 20 år og særligt de sidste 12 måneder.”

Selvom vinderen først offentliggøres 24. november i Rom, skulle Geldof allerede have udtalt følgende om modtagelsen af prisen: Jeg er overvældet og stolt. Det er mere end en ære, det er næsten latterligt. Det er næsten for stort. Det er virkelig stort. Jeg får det helt mærkeligt.”


Ved G8-topmødes i Skotland i juli blev lederne af verdens otte rigeste nationer – muligvis påvirket af Live8-konceterne – enige om at fordoble deres ulandsbistand og slette gælden for 18 af de fattigste lande i Afrika.


Bob Geldofs hjemmeside

ANNONCE