Nyhed

Musikere vil stoppe Brexit

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Britiske musikere vil stoppe Brexit. I et åbent brev publiceret i avisen The Observer beder de premierminister Teresa May om at tænke på nuværende Brexit. De mener, at skilsmissen fra EU truer musikindustrien og kalder udtrædelsen for "galskab". 

Brevet, som er et initiativ af musikeren Bob Geldof, peger på konsekvenserne af Brexit, og hvordan Storbritanniens exit kan påvirke musikindustrien med alt fra turnéer til salg og rettigheder. 

LÆS OGSÅ: EKSPERT: "Dansksproget musik får det markant sværere"


Blandt de musikere, som har skrevet under på brevet, findes blandt andet Ed Sheeran, Damon Albarn, Rita Ora, Simon Rattle og Brian Eno

"Vi er ved at begå en meget alvorlig fejltagelse, når det gælder vores industri og det store antal af uopdagede evner, der bor på denne lille ø", skriver de i brevet og mener, at der er fare for, at britiske musikere ender med at være i et "selvstændigt kulturelt fængsel".

LÆS OGSÅ: UNDERSØGELSE: Live-musik er den ultimative flugt fra digital overload


Bob Geldof siger også til The Observer, at han gerne vil se en ny folkeafstemning angående Brexit. 

"Jeg er helhjertet engageret i, at vi skal have en demokratisk folkeafstemning for at forhindre, at Brexit ødelægger det for os i fremtiden", siger Geldof. 

Storbritanniens udtrædelse af EU er sat til den 29. marts 2019, men en voksende opinion i landet er begyndt at kræve en ny afstemning. Teresa May har dog gjort det klart, at det ikke kommer til at ske, så længe hun sidder ved roret. 


Du kan læse det åbne brev lige her. 

LÆS OGSÅ: ORDET ER FRIT: Forstyrrer det din telefon, når jeg synger med?

ANNONCE