Nyhed

Sangerinde fyret fra Nightwish

Det finske bands frontfigur, Tarja Turunen, er blevet sat på porten af de øvrige bandmedlemmer

Det symfoniske powermetal-band Nightwish har via et åbent brev fyret bandets sangerinde og absolutte frontfigur Tarja Turunen.

Det finske band må ellers siges at være på højdepunktet af deres karriere, efter at de med deres femte album ”Once”, som kom på gaden herhjemme sidste år har fået deres store kommercielle gennembrud. Men netop det økonomiske aspekt har tilsyneladende været et skærende punkt i kontroversen mellem sangerinden og bandets øvrige medlemmer.

Således fremgår det af et åbent brev, som blev givet til Turunen efter en live-optagelse, der meget passende kommer til at bære titlen ”End Of An Era”, at netop sangerindens fokusering på profit frem for den kunstneriske side af sagen er én af årsagerne til, at hun per den 22. oktober ikke længere er en del af bandet.

I det åbne brev, som er tilgængeligt på bandets hjemmeside, gøres det meget klart, at bandets øvrige medlemmer ikke længere føler, de kan arbejde sammen med Turunen. Bandets stifter Tuomas Holopainen udtrykker sin ærgelse over den udvikling, som sangerinden har gennemgået, og han lægger en del af skylden på sopranens manager Marcelo Cabul, som han tydeligvis mener, har været med til at give sangerinden lidt for store nykker.

Bandet vil dog fortsætte med en ny sangerinde, men hvem dette bliver, oplyser brevet ikke noget om.

Læs hele brevet her!

ANNONCE