Nyhed

Funklegende, heavyrock og hiphop til Roskilde

George Clinton, Bullet For My Valentine og Tech N9ne blandt ugens offentliggjorte navne

Vanen tro har Roskilde Festival i sit onsdagsnyhedsbrev offentliggjort en håndfuld navne til sommerens festival. Og denne gang er der både tale om en funklegende, tre spændende rocknavne og en ny hiphopkunstner.

Amerikanske George Clinton kommer til Roskilde Festival med sit talstærke P-funk-crew. Gennem fem årtier, ikke mindst i 70’erne, har George Clinton været en musikalsk ener med sin genreblanding af funk, soul og rock og orkestre som Parliament og Funkadelic. Hans indflydelse på yngre generationer af musikere fra stadionrock til især hiphop, funk og r&b er enorm, og han er samplet på et hav af plader. George Clinton er stadig i fuldt vigør trods sin alder på 66 år og er stadig kendt for en farvestrålende hårpragt og ditto beklædning.

I den tungere ende af skalaen finder vi den unge kvartet Bullet for My Valentine fra Wales, som præsenterer en nutidig metalhybrid, og amerikanske Trivium, der også er kendetegnet ved en ung gennemsnitsalder og deres moderne udlægning af progressiv thrashmetal.


Fra den danske undergrund kommer Barra Head, som gør sig i storladne rockudladninger og komplekse rytmikker, tight og stramt spillet og tilsat seriøse tekster om politik og eksistens.

Endelig finder vi fra hiphoppens verden den unge amerikaner Tech N9ne, der blandt andet udmærker sig ved en stor spændvidde rangerende fra højtempo- helt ned til slowmotion-rap.

Roskilde Festival præsenterer i øvrigt sit stort set færdige program ved et pressemøde 20. april, som GAFFA.dk naturligvis dækker.


Roskilde Festivals hjemmeside

ANNONCE