Nyhed

Bob Geldof-koncerter aflyses

Begge de planlagte koncerter med den politisk engagerede kunstner aflyses på grund af katastrofalt lave salgstal

Bob Geldof er et navn, som de fleste musikinteresserede nok vil kunne nikke genkendende til, men den adlede Sir Geldof er i dag mere kendt for sit politiske engagement end for sin musikalske løbebane. I hvert fald har interessen for musikerens to planlagte koncerter her i landet været stort set ikke-eksisterende, og derfor ser arrangøren, Erik Hansen fra Danish Music Booking, sig nu ifølge Århus Stiftstidende nødsaget til at aflyse begge koncerter.

"Det er med stor beklagelse, at vi må konstatere, at interessen for høre musikeren Sir Bob Geldof er meget begrænset. Vi tror ikke længere på, at vi kan sælge billetter nok til, at det vil være forsvarligt at gennemføre koncerten," udtaler han ærgerligt til avisen.

Billetsalget til koncerterne er da også gået chokerende dårligt. Selv om der siden billetsalget blev indledt i starten af juli har været postet mere end 250.000 kroner ud på annoncering af begivenheden, er der kun solgt sølle 21 billetter til koncerten i Atletion i Århus den 1. september. Og til koncerten i Farum dagen efter er det gået endnu værre. Her er der således blot solgt 8 billetter.

Geldof var den primære drivkraft bag de to gigantiske Live Aid-koncertarragementer i hhv. 1985 og 2005, der som bekendt samlede i hobetal af verdensstjerner i forsøget på at skabe opmærksomhed omkring de humanitære problemer i Afrika. Geldofs egen musikalske karriere toppede dog i senhalvfjerdserne, da han sammen med sit band The Boomtown Rats blandt andet scorede et verdensomspændende hit med sangen "I Don't Like Mondays".

Siden har han som sagt mest været kendt for sit enorme engagement i politiske sager, men det kan man åbenbart ikke sælge koncertbilletter på. Problemet med svigtende publikumsinteresse er således ikke kun et dansk fænomen, men har forfulgt Geldof på hele Europa-turnéen. Hvorvidt han vil drage nogen konsekvenser af fraværet af publikumsstøtte, er der endnu ingen forlydener om.

Sir Bob Geldofs hjemmeside

ANNONCE