Nyhed

Happy Mondays indspiller igen

For første gang i 15 år er der nyt fra de gale Manchester-drenge

Legenderne fra Manchester, der i den grad var det toneangivende band i den gryende stof-influerede dance/rave-scene i England i slut-80’erne og start-90’erne, indspiller igen. Det drejer sig om Happy Mondays, der ifølge U2 og Björk-producer Howie B har indspillet en plade for første gang i 15 år. Bandet gik i opløsning i 1992.

Howie B, som mikser det endnu ubetitlede album, beretter overfor BBC at det er hiphop-ingeniøren Sunny Levine, der står for produktionen: ”Sunny har gjort et fantastisk job, hvor han får det bedste frem i bandet.” Om forsanger og galskabs-apostel Shaun Ryder, senere kendt som forsanger i Black Grape, siger Howie B: ”Shaun skriver om det, han altid har skrevet om – hvad der nu sker i hans liv. Hans helbred, stoffer, vejret. Faktisk så har han skrevet en smuk sang om vejret, og den er en klassiker.

”Det er et mentalt projekt. Det er virkelig spændende, ret utroligt. Det er Shaun tilbage på sporet. Shaun er en diamant. Han synger godt, han rapper godt, og hans lyrik er lige i øret. Hans sprog, der altid har været unikt, er blevet endnu bedre. Og så ser han godt ud. Jeg vil ikke sige, han ser sexet ud, men han ser fantastisk ud”, udtaler en begejstret Howie B.

Hvornår pladen havner på gaden, er uvist.

ANNONCE