Nyhed

Soloalbum fra Steely Dan-frontmand

Donald Fagen udgiver sit tredje soloalbum ”Morph the Cat” 13. marts

Efter udgivelserne af de to comeback-plader, den Grammy-vindende ”Two Against Nature” (2000) og ”Everything Must Go” (2003), er der igen blevet lidt stille omkring den intellektuelle amerikanske duo Steely Dan. Men om kort tid udsender Donald Fagen et soloalbum for derefter at drage ud på sit livs første solo-turné.

Albummet, der er skrevet og arrangeret af 58-årige Fagen, bliver det tredje soloudspil og fuldender trilogien efter den anerkendte ”The Nightfly” fra 1982 og ”Kamakiriad” fra 1993. Stilmæssigt lægger ”Morph the Cat” sig i forlængelse af det særegne tonesprog, Steely Dan udviklede i 70’erne og videreførte efter comeback’et. Dvs. groove-baseret popmusik præget af jazz, soul og andre indflydelser bag Fagens umiskendelige vokal.

Teksterne på det nye udspil kredser omkring mørke temaer fra døden og forskellige apokalyptiske scenarier over amerikansk lufthavnssikkerhed til en samtale med Ray Charles’ spøgelse. Musikken står som ofte i Steely Dan regi i kontrast til de morbide, ironiske tekster, med et lyst, detaljemættet lydbillede og en glasklar produktion. Fagen synger leadvokal og kor, og spiller keyboard på albummet og bakkes op af en stribe kompetente musikere, bl.a. de tidligere Steely Dan-samarbejdspartnere trommeslager Keith Carlock, guitaristerne Jon Herington og Wayne Krantz og saxofonisten Walt Weiskopf.


Til marts drager Fagen så ud på en solo-turné, der kommer til at udspille sig i Nordamerika. Rygter florerer dog om, at turneen gentages i sensommeren, muligvis sammen med den anden halvdel af Steely Dan, Walter Becker og muligvis også med europæiske koncerter på programmet. Også Walter Becker rapporteres at være i gang med indspilninger til et soloalbum, hvis udgivelse dog ligger et stykke ud i fremtiden. ”H Gang” er titlen på første single fra ”Morph the Cat” og den kan rekvireres digitalt fra d. 27. februar. Albummet er på gaden d. 13. marts.

Walter Beckers hjemmeside
Donald Fagens hjemmeside
ANNONCE