Nyhed

Walter Becker udgiver soloalbum

Den ene halvdel af Steely Dan udsender sit andet soloalbum til juni – nu med ny partner

Steely Dan, der havde sin storhedstid i 70’erne, tilhører den lille gruppe af de sidste 10 års comebacks, der også har været i stand til at bakke den kommercielle succes op med kunstnerisk ditto, først med comebackalbummet "Two Against Nature", der høstede fire Grammy-statuetter i 2000, og senere med "Everything Must Go" fra 2003.

Siden da har der, bortset fra en ganske heftig turneaktivitet, der bl.a. bragte gruppen til København sidste år, være ganske stille omkring Walter Becker og Donald Fagens fællesprojekt. Det har til gengæld givet plads til, at de to aldrende lyd-genier har kunnet prøve solomateriale af.

Donald Fagen færdiggjorde forrige år sin soloalbumtrilogi med det roste "Morph the Cat", og nu er det så Walter Becker, der gør klar til udsendelsen af sit første soloalbum siden "11 Tracks Of Whack" fra 1994. Det nye opus har fået titlen "Circus Money" og udsendes den 10. juni.

I modsætning til 70’erne, hvor Steely Dan var notoriske for at kræve det umulige af hordevis af superkvalificerede musikere, har de to partnere siden comebacket gjort brug af en nogenlunde fast gruppe af medspillere. Således udgøres fundamentet på "Circus Money" af Becker selv på bas, Keith Carlock på trommer, Jon Herington på guitar og Ted Baker eller Jim Beard på Keys.

Stilmæssigt vil albummet næppe skuffe fans af Steely Dans jazzede studiepop, men ifølge Becker er der også nye inspirationer at spore. I et nyligt interview med Billboard udtalte han:

"Efter vores sidste tour med Steely Dan begyndte jeg på en grundig forskningsperiode. En af mine guitar-techs er stor fan af jamaicansk musik, så jeg begyndte at lytte til alle hans plader med den her meget dybe dub-musik fra 70’erne. Jeg blev enormt fascineret, og det har præget sangskrivningen og indspilningerne."

Albummet er produceret af Larry Klein, der også har skrevet alle numrene borset fra titelsangen sammen med Becker. Larry Klein er bedst kendt som Joni Mitchells eksmand og faste producer og samarbejdspartner gennem det meste af karrieren. En rolle, han trods bruddet stadig varetager.

Becker er dog tro mod sin musikalske partner gennem 40 år, Donald Fagen, når Steely Dan til sommer igen drager på landevejen – desværre ikke i Europa. Til gengæld lover Walter Becker over for Billboard, at showet i år ændres betragteligt med tilføjelsen af en stribe Steely Dan-sange, der ikke tidligere har været spillet live. Og mon ikke en del af "Circus Money" også finder veje til sommerens sætlister.

Steely Dan

Walter Becker

ANNONCE