Nyhed

Pladeaktuelle The Sounds gæster København

I aften spiller The Sounds på Vega i København og 27. marts udkommer gruppens andet album.

I aften indtager svenske The Sounds Lille Vega i København for at give en forsmag på deres kommende album Dying To Say This To You, der ligesom sin succesfulde forgænger Living In Amerika byder på et pågående miks af firser synth-lyd og sprælsk punk-energi med referencer til både Blondie og The Ramones. Attitude er et begreb, der klæber sig til bandets omdømme, og den udsendte pressemeddelelse i forbindelse med det kommende album indledes også med at understrege attitudens vigtighed. Men hvorfor er attitude så vigtigt?

- Vi har talt om attitude hele formiddagen, griner bassisten Johan Bengtsson næsten overbærende, og guitaristen Felix Rodriguez tager over:

- Attitude kan være et negativt ladet begreb, men i The Sounds definerer vi det som noget positivt, der er forankret i vores spilleglæde og selvsikkerhed. Det handler egentlig bare om, at vi elsker det, vi laver og tager det meget seriøst, forklarer han og tilføjer, at der ikke er noget påtaget over bandets attitude, som især kommer til udtryk, når bandet trykker den af live på scenen.


Celebre fans og vigtige koncerter
The Sounds, der oprindeligt kommer fra Helsingborg, har spillet et hav af koncerter, og en tur gennem gruppens koncertliste er intet mindre end åndenødsfremkaldende:

– Vi har været på turné on and off, siden et halvt år før vores debutalbum udkom (efteråret 2002, red.), forklarer trommeslageren Fredrik Nilsson med henvisning til bandets ivrige spilleaktiviteter i både Europa og USA. Fredrik tilføjer, at bandet bl.a. har supportet landsmændene Kent, The Strokes og Foo Fighters. Dave Grohl (Foo Fighters, red.) er i øvrigt stor fan af det energiske svenske band, og artister som Pharell Williams og Britney Spears hører også til blandt tilhængerne:

- Det er ret underligt at komme fra en lille by i Sydsverige og så pludselig få celebre fans, forklarer bandets keyboardspiller Jesper Anderberg og tilføjer, at det selvfølgelig luner med anerkendelse fra branchens store internationale kollegaer. For The Sounds har koncerterne en høj status og prioritet:


- Koncerterne meget vigtige for os, og vi sætter stor pris på den øjeblikkelige effekt, musikken har på publikum, forklarer Johan Bengtsson om oplevelsen med at stå ansigt til ansigt med sine fans, og Felix medgiver nøgternt, at det at stå på scenen for The Sounds er selve essensen ved at lave musik.

The Sounds spiller musik med essens og attitude på Lille Vega i aften. Bandet supportes af danske Mani Spinx. Mandag den 13. marts udkommer albummet Dying To Say This To You (billedet er coveret), der er produceret af Jeff Saltzman (The Killers, The Black Keys, The Drama m.fl.).

The Sounds


Vega

ANNONCE