Nyhed

The Stooges indspiller igen

For første gang i over 30 år indspiller Iggy Pop og hans gamle band igen under det gamle bandnavn

(Billede: The Stooges anno 1970)

For første gang i over 30 år The Stooges tilbage i et studie sammen under Stooges-navnet. Detroit-kvartetten er netop kommet hjem fra en uges ophold i et Chicago-studie med producer Steve Albini.

Navne på numre som "Trollin'”, "Greedy Awful People", "Claustrophobia", "Mexican Guy" og "I'm Fried" er dukket op til overfladen og i et interview med Billboard udtaler Iggy Pop sig om bandet: ”Alle de samme passioner og problemer er til stede. Men problemerne er af en mere stum karakter. Jeg er stadig karl smart i gruppen og får al opmærksomheden. Alle har deres rolle. Det er rimelig meget, ligesom det var tilbage i high-school.”

Endnu er der intet nyt om titel, pladeselskab, udgivelsesdato og lignende.

Iggy Pop & The Stooges udgav 1967-73 tre banebrydende, støjende garagerock-album med klassikere som "I Wanna Be Your Dog", "Search & Destroy" og "No Fun". Bandet turnerede heftigt med Pop som ekstremt karismatisk og hyperenergisk frontfigur, altid i bar overkrop, til tider stort set nøgen og kendt for selvdestruktiv opførsel som f.eks. at rulle sig i glasskår på scenen, ligesom han var en af de første, der praktiserede stagediving.

Gruppen fik kultstatus verden over – og banede vejen for punken og utallige guitarrockbands, men i midten af halvfjerdserne var det slut, efter at det siden klassiker-udnævnte album "Raw Power" floppede, og gruppens medlemmer kom for langt ud i narkomisbrug.

Stooges-bassisten David Alexander døde af alkoholforgiftning, og brødrene Ron (guitar) og Scott Asheton (trommer) holdt siden en ret lav musikalsk profil. Iggy gik solo med svingende held.

Tilbage i 2003 gendannede Iggy Pop og hans gamle venner fra Detroit deres gamle gale band The Stooges. Et line-up, der ligner 1973-udgaven, dog med Mike Watt som afløser for Alexander. Brødrene Asheton medvirkede i øvrigt på Iggys album "Skull Ring" fra 2003.

ANNONCE