Nyhed

Chris Walla arbejder på soloalbum

Death Cab For Cutie-guitaristen vil udsende "It's Unsustainable" til efteråret

Mens Death Cab For Cutie-frontmanden Ben Gibbard arbejder på sine forskellige projekter, har bandets guitarist og producer Chris Walla haft tid til at indspille sange til sit kommende soloalbum.

Walla har tidligere optrådt under navnet Martin Youth Auxiliary, men det ligger ikke helt fast, hvorvidt han vil udsende pladen under det navn eller sit eget.

Multiinstrumentalisten spiller i følge Billboard selv alle instrumenter på den kommende plade undtagen trommer, der varetages af tidligere og nuværende DCFC-trommeslagerne Nathan Good og Jason McGerr.

Walla ville egentlig have færdiggjort albummet sidste år, men ombygninger i hans The Hall of Justice-studie tog længere tid end forventet, og derfor bliver indspilningerne næppe færdige før til maj.

Selvom DCFC netop nu tager en velfortjent pause efter en lang verdensturné, overvejer Walla alligevel at tage ud med sit soloprojekt.

"En af de ting jeg savner så meget ved nu, hvor Death Cab spiller store steder, er at køre varevognen. Jeg var chauffør på de sidste fem turnéer før "Plans" udkom".

Walla kan afsløre, at hans solomateriale minder en del om DCFC-materialet, og to af sangene kommer fra samme sangskrivningssession, der skabte sangen "Brothers on a Hotel Bed", der findes på "Plans".

Walla forventer desuden, at bandet vil samles igen i slutningen af 2007, eller at de i det mindste er klar til at udveksle emails og sange på det tidspunkt.

Skulle man være interesseret i at høre demoversioner af Chris Wallas solomateriale, ligger der en del sange til download på hans studiewebside under "Songs".

The Hall of Justice

ANNONCE