Nyhed

Bloc Party sviner Oasis

Kele Okereke fra Bloc Party tager til genmæle overfor Noel Gallagher fra Oasis

Gallagher-brødrene er jo ikke ligefrem kendte for at være de mest tilbageholdende, når muligheden for at svine deres kolleger til dukker op.

Der er røget verbale lussinger til stort set alle, der har formastet sig til at udsende en plade, og i de fleste tilfælde finder folk sig bare i det.

Men Kele Okereke, der er frontmand i Bloc Party, har nu i et interview til musikbladet Uncut samlet handsken op og givet tilbage fra samme skuffe.

I interviewet siger Kele blandt andet:

"Jeg synes, Oasis er det mest overvurdere og ødelæggende band nogensinde. De har haft en totalt negativ og farlig indflydelse på moderne musik, som vi kender det i dag. De har gjort stupiditet smart. De hævder at være inspireret af The Beatles, men, og dette gør mig ked af det; de har ikke fattet at The Beatles handlede om konstant forandring og udvikling. Oasis er repetitive maskinstormere".

Angrebet mod et af engelsk musiks største navne kommer efter, at Noel har udtalt, at Bloc Party lød, som om de var sammensat til en quizaften på universitetet.

Om den kommentar siger Kele:

"Okay, det er ret sjovt. Men det ville nok have været en del sjovere, hvis han ikke havde brugt nøjagtigt de samme ord til at beskrive Travis for nogle år siden".

"Med det sagt, så er det sikkert en ret sørgelig indikation af hans sindstilstand. Hvorfor er det dårligt at forbedre sig? Det handler altsammen om den mærkelige måde, man i dette land ser på arbejderklassen".

"Det er virkelig stupidt at forstærke en idé om, at det er cool at være dum. Idéen om at dine ambitioner ikke skulle gå ud over at drikke sig stiv og se fodbold irriterer mig virkeligt".

"Der er en idé om, at for at være en autentisk arbejderklasse skal man være uberørt af den fimsede ubetydelighed af uddannelse. Det synes at være ret unikt for dette land".

Hvorvidt Noel kan sammensætte en modsvarende kommentar, der indeholder lige så mange fremmedord, er nok tvivlsomt. Men at han skulle holde kæft om Bloc Party er nok lige så tvivlsomt.

ANNONCE