Nyhed

Steely Dan på Falconer Teater

Mandag den 23. juli spiller den legendariske softpop-gruppe Steely Dan på Falconer Teater i København

Steely Dan, hvis kreative kerne består af Donald Fagen og Walter Becker, lægger vejen forbi Falconer Teater den 23. juli. Til trods for at Steely Dan har eksisteret i 35 år, dog med en længere album- og koncertpause i 80'erne og 90'erne, er det således kun anden gang at bandet gæster Danmark. Sidste gang var for syv år siden.

Donald Fagen og Walter Becker mødte hinanden i New York i slutningen af 60’erne og debuterede med albummet ”Can’t Buy A Thrill” i 1972. Navnet Steely Dan tog de i øvrigt fra en dildo i William S. Burroughs’ narkoomtågede mareridtsroman ”Naked Lunch”. Lidt ironisk, nu, Steely Dans musik altid har været tilbagelænet og uhyre sofistikeret, om end deres tekster ofte har været en anelse kryptiske.

Steely Dan har kun i kortere perioder fungeret som et egentligt live-band, som konsekvens af at bandet i 1974 proklamerede, at de udelukkende ville agere som et studieband.

Men her i det nye årtusinde har gruppen tilsyneladende fået lyst til at øge live-aktiviteterne, ligesom Steely Dan er begyndt at udsende plader igen. Det er således blevet til to udgivelser siden år 2000, nemlig "Two Against Nature" (2000) og "Everything Must Go" (2003).

De to Steely Dan-medlemmer har også udgivet soloplader. Senest har Donald Fagen udsendt ”Morph The Cat, ” der udkom i marts 2006.

Billetsalget til koncerten starter på mandag den 26. marts kl. 10 på Billetlugen, samt i Fona.

Steely Dans hjemmeside

ANNONCE