Nyhed

Jackson Browne sagsøger John McCain

Sangskriveren vil ikke have, at præsidentkandidaten bruger hans sang i en reklame

John McCain er den republikanske præsidentkandidat, og i et forsøg på at blive valgt til præsidentembedet 4. november har politikeren naturligvis investeret i en lang række tv-reklamer.

En af dem bruger sangen "Running On Empty", der findes på Jackson Browne-albummet af samme navn fra 1977, og det er sangskriveren ikke tilfreds med.

Han har derfor lagt sag an mod både McCain og Det Republikanske Parti for brud på copyright-reglerne samt misrepræsentation af støtte.


Brownes advokat Lawrence Y. Iser udtaler dog til Los Angeles Times, at sagsanlægget ikke er politisk betinget, og at det helt simpelt handler om overtrædelse af sangens copyright.

"Men det faktum, at Senator McCain har brugt sangen i et angreb mod Barack Obama, gør Jackson forbandet".

Iser udstreger desuden, at det ikke er første gang, McCain-kampagnen har brugt musik uden tilladelse. John Mellencamp, ABBA og Frankie Valli-sange er alle blevet fjernet fra spots, hvilket advokaten kalder latterligt, et dårligt eksempel for andre og mangel på respekt for intellektuelle rettigheder.


McCains talsmand undskylder sig med, at reklamen er lavet af en afdeling af partiet i Ohio. Men Iser insisterer på, at McCain var klar over kampagnens eksistens og fortæller, at Ohio-afdelingen også er inkluderet i sagsanlægget.

ANNONCE