Nyhed

Jackson Browne: Jeg kommer med mit bedste band nogensinde

Læs nyt interview med den koncertaktuelle sanger/sangskriver-veteran

Den 66-årige, californiske sanger/sangskriver-veteran Jackson Browne har insisteret på selv at ringe op denne tidlige eftermiddag i april. Han sidder, viser det sig, i Barcelona, hvor han – som han tøvende siger – forbereder sig på sin forestående turné, som også bringer ham til Danmark med koncerter i både København og Aarhus den 18. og 19. juni.

Og nogle minutter over aftalt tid ringer telefonen da også på GAFFAs Aarhus-kontorer, og den velkendte stemme i røret siger: "Hello, it's Jackson Browne."

Mig bekendt har du været baseret i det sydlige Californien næsten hele dit liv….hvordan tror du, landskabet – stedet, settingen – har påvirket dig, som sangskriver betragtet?

Well, du ved….nærheden til havet og vejret har ansporet mig til at skrive visse sange – "A Child in These Hills," "Jamaica Say You Will." Der er helt sikkert en del tid tilbragt i biler, ha-ha. Mange metaforer, som har at gøre med vejen, med at køre. "Running on Empty," ikke? Så det påvirker da mit billedsprog.

Og så er det et sted, som har alt….Californien har en masse sorte mennesker, en masse latinoer – og som har de samme problemer, som resten af landet har. Socialt set synes jeg ikke, den er så unik. Måske er der en afslappet….der er også folk på The Strip om vinteren, ikke så meget for at arbejde som for bare hænge.

Der er en atmosfære af afslappet optimisme, som måske finder vej ind i min sangskrivning. Men det er faktisk sjovt, at du spørger mig om det; folk får som regel bare det ud af det, som de vil – altså, jeg er vant til at min musik beskrives som "californisk," du ved. Jeg ved ikke, hvor væsentligt, det er. 

Du kan læse interviewet i GAFFAs artikelsektion. Jackson Browne optræder i Amager Bio, København, på torsdag den 18. juni og dagen efter på Train i Aarhus. Billetter via her.

ANNONCE