Nyhed

Dave Matthews Band annoncerer nyt album

Gruppen udsender deres første album uden LeRoi Moore til april

Den amerikanske gruppe Dave Matthews Band har netop via deres officielle webside annonceret, at bandet til april udsender det syvende studiealbum, hvilket samtidig bliver det første uden saxofonisten LeRoi Moore.

Den første spire til Dave Matthews Band blev taget, da David John Matthews i 1991 tog kontakt til Carter Beauford og LeRoi Moore og begyndte at arbejde på nogle sange, Matthews havde skrevet. Ikke længe efter kom Stefan Lessard og Boyd Tinsley til, og med det var fundamentet til den senere millionsælgende gruppe Dave Matthews Band lagt.

Gruppen debuterede i 1994 med albummet "Under The Table And Dreaming" og har siden solgt mere end 30 millioner plader i USA alene og har opnået et ry som et forrygende og særdeles aktivt liveorkester.

Men 30. juni 2008 kørte LeRoi Moore galt med en terrængående bil, der i første omgang betød, at han måtte melde fra til en række koncerter. Trods meldinger om, at saxofonisten ville komme sig, døde Moore mod forventning 19. august efter komplikationer af operationerne.

Det betyder, at gruppens syvende studiealbum bliver det første, der bliver udsendt, uden at LeRoi Moore er med i bandet. Der er dog mulighed for, at hans musik alligevel dukker op på pladen. Dave Matthews Band har nemlig indspillet pladen siden begyndelsen af 2008, og der er derfor mulighed for, at nogle af Moores soloer er blevet indspillet.

Det ligger dog helt fast, at man på det kommende album vil kunne høre guitaristen Tim Reynolds, der i mange år har optrådt i en akustisk guitarduo sammen med Dave Matthews.

Det kommende Dave Matthews Band-album udsendes 14. april, og samme dag igangsætter gruppen en ny amerikanske turné.

ANNONCE