Nyhed

Film om The Runaways på vej

Det bliver Twilight-stjernen Kristen Stewart, der skal spille Joan Jett i ny film

Den 18-årige skuespillerinde Kristen Stewart kan lige nu opleves i amerikanske biografer i filmen "Twilight", hvor hun forelsker sig i en vampyr. Filmen og bogen, den er baseret på, er lidt af et fænomen i USA, og det forventes derfor, at den vil blive fulgt op af yderligere to film.

Men ind i mellem optagelserne til vampyrfilmene skal Kristen Stewart iklæde sig sort hår og læderjakke, når hun skal prøve kræfter med rollen som Joan Jett i en ny film om bandet The Runaways.

Pigegruppen The Runaways blev dannet i starten af 70'erne og gjorde både Joan Jett og Lita Ford til stjerner, og gruppen indeholdt også kortvarigt Michael Steele, der efterfølgende blev en del af The Bangles.


Fra 1975 til 1979 udsendte gruppen fire plader og havde pæn succes med en lyd, der blandede punk med glam rock, og de var faktisk det første rockband udelukkende bestående af kvinder, der fik hits og platinplader. Bandet krediteres derfor som inspirationskilde for grupper som The Go-Go's, L7 og The Donnas.

Deres historie skal nu filmatiseres med fokus på forholdet mellem Joan Jett, der efter The Runaways sammen med The Blackhearts blandt andet hittede med "I Love Rock 'N' Roll, og Cherie Currie, der udover en solokarriere også gjorde sig som skuespiller efter tiden i The Runaways.

Det er musikvideoinstruktøren Floria Sigismond, der har skrevet manuskriptet og skal instruere, mens Joan Jett er involveret som producer.


Det forventes at optagelserne til filmen om The Runaways begynder i starten af 2009.

ANNONCE