Nyhed

Se filmen The Runaways på Spot

Der er gratis biograffilm for Spot-gængere lørdag formiddag

Filmen The Runaways, om pigegruppen fra 70'erne af samme navn, har allerede fået massiv omtale i USA, men filmen kommer ikke til at køre regulært i de danske biografer, selvom den udkommer herhjemme på dvd i efteråret. Sidder man nu og er skuffet over det, og skal man til Spot Festival i Århus denne weekend, har Spots arrangører i samarbejde med SF Film sørget for, at man kan se filmen på det store lærred alligevel.

Der er arrangeret en enkelt forevisning lørdag formiddag, hvor 200 festivalgængere kan komme ind. Filmen portrætterer dannelsen, succesen og opbruddet af pigerockgruppen The Runaways, der blev dannet af Joan Jett og Sandy West i 1975. I den korte tid gruppen eksisterede fik de massiv succes i især USA og Japan, med udsolgte koncerter, hvor de havde opvarmningsbands som The Ramones, Van Halen, Cheap Trick og Tom Petty And The Heartbreakers. Gruppen gik fra hinanden efter kun fire år sammen i 1979, men er stadig kendt for hits som "Cherry Bomb" og "Rock n Roll" (ikke at forveksle med Joan Jett & The Blackhearts senere hit "I Love Rock 'n' Roll").

I filmen spiller Twilight-stjernen Kristin Stewart rollen som Joan Jett, mens Dakota Fanning spiller Cherie Currie. Floria Sigismondi, der er kendt for at have lavet musikvideoer for blandt andre The Cure, Muse, White Stripes, og Sigur Rós, står bag både manuskript og instruktion.

Filmen vises i Cinemaxx, Århus, lørdag den 22. maj klokken 11.00. Både publikum med armbånd og akkrediterede gæster kan komme ind. Vil man se filmen, er billetterne er gratis og uddeles efter først til mølle-princippet. Der er dog kun et begrænset antal billetter til filmen. De kan afhentes i GAFFAs stand på Spot fra fredag 21. maj klokken 18:00.

ANNONCE