Nyhed

Tidligere Clash-frontmand fundet død

Joe Strummer blev 50

Den tidligere Clash-frontmand Joe Strummer blev i går søndag fundet død af et formodet hjerteanfald i sit hjem i Somerset, England, Strummer blev kun 50 år.

Joe Strummer hvis rigtige navn var John Graham Mellor blev født i 1952 i Ankara i Tyrkiet. I midten af 70’erne dannede han det stilskabende punk band The Clash med vennerne Mick Jones, Paul Simonon og Topper Headon i London. Bandets oftest stærkt politiske albums regnes stadig som nogle af de mest vigtige og bedste rockalbums.

Stjerner som Bono, Nicky Wire fra Manic Street Preachers og Bob Geldof har allerede været ud og give udtryk for deres følelser for Strummer.

Bono har i den seneste tid arbejdet sammen med Strummer og Dave Stewart på en sang kaldt “48864”, der skulle bruges i forbindelse med Nelson Mandelas SOS koncert arrangement der afholdes til februar. Bono udtaler følgende til U2s hjemmeside: The Clash var det største rockband, det var dem der skrev regel bogen for U2. Selvom jeg altid var for meget en fan til at komme til at kende ham godt, var det meningen at vi skulle have mødtes til januar for at færdiggøre vores Mandela sang sammen med Dave Stewart. Det er virkelig et chok”.

Nicky Wire fortæller i en pressemeddelelse at The Clash var en af grundene til at han dannede et band. ”Vi er chokerede og bedrøvede over at høre om dette sørgelige tab, specielt ved denne tid af året. Vores tanker er ved hans familie og venner”.

Bob Geldof fortæller at Strummer nægtede at sælge ud til BBC: “Jeg ved med sikkerhed at de (The Clash) blev tilbudt store summer penge for at blive gendannet. De takkede bare nej, det var ikke det de stod for. Det var virkeligt beundringsværdigt. De var meget vigtige musikalsk, men som en person var han en meget rar mand. Vi var rivaler, jeg troede på at man blev nød til at bevæge sig ind i pop verdenen – han mente at man skulle holde sig udenfor den og kaste ting efter den. Vi havde endeløse diskussioner om det. Efterhånden som vi alle blev ældre, gik det op for mig hvor rar en person han var. Han var en meget vigtig musiker. The Clash vil altid være influerende. De vil altid være en af de udødelige bands. Hvis de stadig kan influerer mennesker især i denne tid med fabrikeret pop musik må Gud være med ham.

Det er ikke mere end en lille måned siden at GAFFA.dk kunne skrive at Joe Strummer var i gang med at indspille sit tredje album sammen med sit nyeste band The Mescaleros.
Strummer efterlader sin kone Lucinda, to teenagesdøtre og en steddatter.

 

ANNONCE