Nyhed

Ny dansk-belgisk festival

Indie og heavy fra Belgien og Danmark i Århus og København

Platform er overskriften på en ny festival, der afvikles i august i henholdsvis Århus og hovedstaden med henblik på at udgøre en, ja, platform for musikalsk udveksling mellem Danmark og Belgien, og således skabe kontakt mellem musikere og spillesteder.

Af samme årsag vil der senere på året blive sat en tilsvarende begivenhed op i Belgien med de samme navne på programmet.

Platform lægger ud den 29.–30. august, hvor en gruppe danske og belgiske bands vil spille på henholdsvis Lades Kælder og Musikcaféen i Århus. Musikken vil have sit udspring i vækstlaget, og vil den pågældende weekend dreje sig specifikt om metal og indie.


Koncerterne vil være genreopdelte, så der vil være en indiekoncert og en metalkoncert de to dage i hver by.

Mikkel Wad Larsen, der er daglig leder af Lades Kælder, udtaler om det nye tiltag:

– Vi er utroligt glade for at vi kan lave denne festival, som giver os mulighed for at være nogle af de første, der kan give nogle af de mest fremadstormende belgiske bands, koncerter uden for Belgien. Samtidig er det også en rigtig god fornemmelse at kunne give nogle rigtigt gode danske bands muligheden for at vise sig uden for Danmarks grænser.


Weekendens line-up vil på indie-fronten bestå af danske 1 2 3 4, Cartridge og det Belgiske band Motek, mens metalgenren bliver repræsenteret af danske Mevadio samt A Kid Hereafter In The Grinding Light (billedet). De belgiske bands vil være The Dying og Morda.

Rækkefølgen bliver som følger:

Lades Kælder:
Fredag d. 29. august:
Mevadio (DK), A Kid Hereafter In The Grinding Light (DK), The Dying (BE) og Morda (BE)


Lørdag d. 30. august:
1 2 3 4 (DK), Cartridge (DK) og Motek (BE)

Musikcaféen:
Fredag d. 29. august:
1 2 3 4 (DK), Cartridge (DK) og Motek (BE)

Lørdag d. 30. august:
Mevadio (DK), A Kid Hereafter In The Grinding Light (DK), The Dying (BE) og Morda (BE)


ANNONCE