Nyhed

Cartridge får engelsk pladekontrakt

Århus-gruppen har tegnet kontrakt med Deadly People foreløbig for singlen "The Woods"

Den århusianske gruppe Cartridge, der gør sig i dansabel rock, har skrevet kontrakt med det nystartede engelske pladekontrakt Deadly People. Kontrakten gælder i første omgang singlen "The Woods" med tilhørende B-side som download- og 12-tommer-vinyl-single. Begge dele forventes udsendt i England i begyndelsen af 2009, og så må vi se, om der er basis for et længere samarbejde mellem Deadly People og Cartridge.

Cartridge har i forvejen dansk pladekontrakt med Glorious Records og tysk ditto med Records & Me. Begge selskaber har udsendt Cartridges to album, "Enfant Terrible" og "Fractures" fra henholdsvis 2006 og 2008 i henholdsvis Danmark og Tyskland.

"The Woods" stammer fra albummet "Fractures" og er en energisk, calypso-inspireret sag. Sange har tidligere har ligget otte uger i toppen af P3’s hitliste ”Elektriske
barometer” og har opnået høje placeringer på de officielle tyske radio- og club-charts via rotationer på store nationale og regionale radiostationer.

Manden bag bandets engelske udgivelse er Modular Records' tidligere label-boss Phil Hutcheon, som i sit tidligere erhverv blandt andet var anden bag signingen af navne som Klaxons, New Young Pony Club, The Avalanches og Wolf Mother. Det er altså med andre ord en kompetent herre, der skal arbejde med Cartridge.

Cartridge planlægger netop nu en kortere turné i det britiske i forlængelse af udgivelsen.

Da "Fractures" udkom i januar 2008, skrev GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann blandt andet følgende i sin firstjernede anmeldelse af albummet: "'Fractures' er en eksperimenterende og søgende størrelse, hvis udtryk er væsentligt mere mangfoldigt end debutens. Udviklingen har sine konsekvenser, der ikke alle er entydigt positive – Cartridge er nemlig nu et knap så strømlinet bekendtskab, som indimellem har det med at blafre lidt for letsindigt strittende i vinden. Omvendt fryder man sig også undervejs af den righoldige diversitet og de mestendels iørefaldende melodier, som bandet endnu skruer sammen på samlebånd."

ANNONCE