Nyhed

Ny bog om jazz i København

Bogen "Monartre" gennemgår jazz-livet i København fra '59-'76, og man kan glæde sig til flotte billeder, når den udkommer 11. november

Den 11. november udsendes jazz-bogen "Monmartre - Jazzhuset i St. Regnegade 19, KBHVN K". Her tager Frank Büchmann-Møllers os gennem jazz-musikkens udvikling i København, som den tog sig ud fra slutningen af 1950'erne og frem.

Jazzhuset i St. Regnegade, Monmartre blev i perioden 1959-1976 centrum for nogle af verdens største jazzmusikere gennem tiden. Folk som Dexter Gordon (billedet), Stan Getz og Ben Webster valfartede til Monmartre i hovedstaden i netop denne periode, og det samme gjorde en lind strøm af jazzelskere.

Frank Büchmann-Møller har skrevet den kronologiske skildring af det brogede musikalske mekka, og Henrik Wolsgaard-Iversen har stået for erindringsbillederne. Bogen indeholder 300 sider med beretniger fra vandbærere, stamgæster og aktører i musikbranchens regi. Samtidig er der aldrig før publicerede billeder af "svedende messing, oppustede kinder og fortættede soli", som det hedder sig i en pressemeddelelse. 


Frank Büchmann-Møllers "Monmartre - Jazzhuset i St. Regnegade 19, KBHVN K" kan hives ned fra hylden den 11. november.

ANNONCE