Nyhed

Jazzlegenden Dexter Gordon fejres i Cinemateket

Den 13. september hylder Cinemateket og Jazzhouse Montmartre den amerikanske jazzmusiker Dexter Gordon

Dexter Gordon boede i Danmark i perioden 1962-1976. I løbet af de 14 år, hvor Dexter Gordon havde adresse i København, satte han et markant præg på den danske jazzmusik, og i år er det 30 år siden, at Dexter Gordon var aktuel i hovedrollen som Dale Turner i “Round Midnight” (1986). I den anledning hylder Cinemateket og Jazzhouse Montmartre den amerikanske jazzlegende i morgen, den 13. september. Det sker med filmvisninger, musik og samtaler.

Du kan for eksempel opleve den føromtalte jazzfilmklassiker “Round Midnight” og høre Gordons enke, Maxine Gordon, og dokumentarist Donald McGlynn i samtale før portrætdokumentaren “Dexter Gordon: More than You Know” vises. Her kan du læse det fulde program for fejringen af Dexter Gordon.

Dexter Gordon (1923-1990), der var tenorsaxofonist, spillede en central rolle i fornyelsen af beboppen. Han indspillede musik med jazzgiganter som Louis Armstrong, Dizzy Gillespie og Charlie Parker i 1940-50'ernes New York, men efter mange års stofmisbrug flyttede Dexter Gordon til København i 1962, hvor han boede indtil 1976.


ANNONCE