Nyhed

Se videointerview med Daniel Johnston online

Den særegne singer-songwriter gav interview backstage på VoxHall for nylig

Normalt plejer vi ikke at reklamere for interviews foretaget af nogle andre end os selv, men vi gør en undtagelse, når det gælder den amerikanske kult-singer-songwriter Daniel Johnston. Det er nemlig ret sjældent, han giver interviews, og endnu sjældnere, han gør det med danske medier. Det skete dog i et par tilfælde i forbindelse med hans nylige koncerter på VoxHall og Vega, og et af interviewene kan man nu se på VoxHalls hjemmeside i form af et cirka 30 minutter langt podcast.

Interviewet er foretaget af den århusianske sanger og sangskriver Michael Hamilton. Interviewet giver måske en forklaring på, hvorfor Johnston ikke særlig tit giver interview – eller omvendt fremgår det i hvert fald af interviewet, at interviews ikke ligefrem er Johnstons yndlingsdisciplin. Især i begyndelsen af interviewet svarer Johnston meget langsomt og kortfattet på spørgsmålene, og flere gange skal han nærmest skubbes i gang af sin bror og tourmanager, Dick Johnston, der også er til stede under interviewet. Daniel Johnston svarer eksempelvis i første gang bekræftende på, at han stadig bor i en kælder under sine forældres hus, inden Dick Johnston minder ham om, at han faktisk er flyttet ind i et hus ved siden af forældrenes.

Senere tør Daniel Johnston dog lidt op og fortæller blandt andet, at han ikke har nogen favorit blandt de mange coverversioner af hans sange, som andre har indspillet, men han bryder sig ikke om Tom Waits' fortolkning af "King Kong", da han ikke kan lide Waits' stemme på sangen. Han siger også, at han planlægger en opfølger til sit roste album "Fun" fra 1994, og at han tilbage i midthalvfemserne så en efterlyst forbryder på den McDonald's-restaurant, hvor han arbejdede som rengøringsmedarbejder, men at han glemte at tilkalde politiet, da han er ret glemsom. Og så siger han, at han ikke rigtigt har nogle favoritkunstnere, da han ikke lytter til særlig meget musik mere.


Under hele interviewet spiser, drikker og ryger Daniel Johnston i øvrigt nærmest konstant, ligesom han bøvser højlydt et par gange.

Se interviewet her

ANNONCE