Nyhed

Yo! Majesty til Vega

Den kønspolitisk bevidste kvindelige amerikanske hiphop-duo gæster landet til februar

Yo! Majesty alias de to bestemte kvinder Shunda K og Jwl. B fra Tampa, Florida har fået en del omtale de sidste par år, og nu gæster de så Danmark. Nærmere betegnet Lille Vega i København torsdag den 26. februar.

Yo! Majesty udgav deres første ep i 2006, i 2007 turnerede de med CSS og The Gossip, og i september i år udgav de så deres debutalbum "Futuristically Speaking… Never Be Afraid." Et album, der byder på en original blanding af hiphop, hardrck, gospel, elektronika og meget mere og kønspolitiske, seksuelt bevidste og intelligente tekster langt fra den bling-bling-fascination, man finder hos en del herre-rappere. Ingen nævnt, ingen glemt!

GAFFAs anmelder Jesper Buhl var ret glad for Yo! Majestys album og gav det fire stjerner under overskriften: "Kvinde-duo fra Tampa Bay holder det mere real end de mandlige studio gangstas."


Jesper Buhl skrev blandt andet:"Yo Majestys debut Futuristically Speaking... Never Be Afraid (er) en virkelig cool oplevelse. Beatsmede som Hard Feelings UK og Basement Jaxx har skabt en funky og ret hardcore bund af ghetto-tech, Baltimore club-beats, skæv crunk og old school electro, som passer perfekt til Shunda K’s stramme rapflow og Jwl. B’s grænsesøgende r&b-fraseringer. Allervigtigst er det måske, at Yo Majestys seksuelt eksplicitte tekster på resten af pladen er et vitalt modstykke til hiphoppens misogynististiske, pengedrevne og homofobiske univers, og vokalpræstationerne gør Futuristically Speaking... Never Be Afraid til en plade, der appellerer lige så meget til dansefødderne som til hjernebarken og de kvindelige kønsdele."

Forsalget til koncerten starter fredag d. 7. november via www.billetlugen.dk  / 70 263 267 samt Fona-butikker landet over.

ANNONCE