Nyhed

Manden, der opdagede Oasis, kvitter musikbranchen

Alan McGee er træt af branchen efter 25 år – og smækker med døren

Skotske Alan McGee har opnået status som noget af en guru i musikbranchen som pladeselskabsejer, manager og dj. Han var manden, der i sin tid skrev kontrakt med stilskabende navne som Primal Scream, My Bloody Valentine og ikke mindst Oasis til sit nu hedengangne pladeselskab Creation Records. Siden har han været manager for bands som The Libertines, The Charlatans og Mew, ligesom han har udgivet svenske The Hives på sit senere pladeselskab Poptones, som nu også er lukket.

Men nu er det slut. 48-årig McGee forlader musikbranchen – og smækker med døren. Det afslørede han forleden i et interview med BBC 6music. Han vil dog fortsætte med at optræde som dj, så helt ude af musikken er han altså ikke.

McGee siger, som citeret af nme.com: ”Jeg lukkede mit pladeselskab for et par år siden, fordi jeg synes, pladeselskaber laver nytteløse ting, ligesom dinosaurer eller sporvogne eller den slags. Jeg følger stadig meget med i ny musik, og jeg vil stadig gøre ting med nye bands, såsom at spille dem i mine klubber. Jeg bliver ved at være i gang.”

Han fortsætter: ”Jeg er en mand af min tid, ligesom Tony Wilson (afdød grundlægger af pladeselskab Factory, kendt for Joy Division, New Order, Happy Mondays med flere, red.). Vi har ikke rigtigt noget at lave i musikbranchen mere, fordi vi rent faktisk godt kan lide musik.”

McGee afslutter sin bredside således: ”Jeg tror, at kravet for at være i musikbranchen er, at du ikke må kunne lide musik, at du vil danse efter de store selskabers pibe og så være enig med din chef.”

Alan McGee indledte i øvrigt sin karriere som sanger og guitarist i punkgruppen Laughing Apple og fortsatte siden i Biff Bang Pow!, men har siden begyndelsen af 90’erne koncentreret sig om musikbranchearbejde. Om han har tænkt sig at tage sin gamle guitar frem igen, melder historien ikke noget om.

ANNONCE