Nyhed

Ny Johnny Madsen-bog overhaler planlagt biografi

Hele to bøger om Johnny Madsen skal dette efterår kæmpe om læsernes gunst. ”Særling Fra Verdens Ende” udkommer 15. september

GAFFA kunne i maj måned, i forbindelse med indvielsen af Johnny Madsens vej i Thyborøn, fortælle, at den tidligere TV2-journalist Pia Elers arbejdede på højtryk med at få en grundig biografi om Johnny Madsen klar til julehandelen.

Til Folkebladet Lemvig udtalte Pia Elers dengang:

"Det skal være en god, solid biografi på 250-300 sider. Der er jo mange facetter ved Johnny Madsen, som du kan skrive om. Jeg kunne skrive en hel bog alene om hans opvækst i Thyborøn. Men så er der også musikken og malerierne. Det bliver svært at skære fra".


Forfatter, journalist og kreativ direktør hos forlaget People’s Press Jakob Kvist har imidlertid arbejdet på en bog om Johnny Madsen helt siden 2004 og har bl.a. tilbage i 2004 lavet fire dagslange interviews med Madsen i dennes hjem på Fanø.

Jakob Kvist, der imidlertid aldrig har fået bogen færdig, har overladt sit materiale til musikanmelder på Jyllands Posten og freelancejournalist Anders Houmøller Thomsen, som nu har redigeret materialet og suppleret med biografisk stof og hermed står som forfatter til bogen ”Særling Fra Verdens Ende – Samtaler om og med Johnny Madsen”. På forfatterens hjemmeside kan man læse, at ”Særling Fra Verdens Ende”, som udgives på Peoples’s Press, ligger klar i boghandelen allerede 15. september.

Bogen der er på 183 sider behandler Johnny Madsens liv og arbejde kronologisk, og der bliver ikke lagt fingre imellem, når der f.eks. fortælles om, hvordan Allan Olsen og Johnny Madsen korporligt er oppe at slås, mens publikum og bandet står og venter på dem på scenen under den turbulente Dalton-periode. I bogen afsløres det også, at Johnny Madsen i sine unge år legede med tanken om at blive præst. Den stærkt underholdende og rigt illustrerede bog afsluttes med en tidslinje og et kapitel med forfatterens anmeldelser af Madsens udgivelser.


GAFFA har i øvrigt kendskab til mindst én journalist, der tidligere, i samarbejde med Madsen selv, har arbejdet på en bog om musikeren fra yderste klitrevle.

Pia Elers’ Madsen-biografi udgives på forlaget Lindhardt og Ringhof og forventes klar inden jul.


Læs mere om ”Særling Fra Verdens Ende” her:

ANNONCE