Nyhed

MixToVerdener klar til andet heat

Anden omgang af BandBase.dk's remixprojekt er netop skudt i gang

MixToVerdener er et krydsfelt mellem den klassiske musik og den nuværende danske rock- og elektroniske scene, og projektets anden sæson startes op i løbet af maj måned. Det er udvalgte symfonier fra DR P2's Torsdagskoncerter, som kommer i hænderne på aktuelle danske musikere, og denne gang skal klassiske værker af Beethoven, Ravel, Carl Nielsen med flere samples af The Wong Boys (billedet), Tue Track, Bjarke Niemann (Spleen United), As In RebekkaMaria, Niarn, Carpark North og UFO Yepha.

Allerede på Spot Festivals åbningsaften den 21. maj kan man høre Oh Land, alias Nanna Øland Fabricius (datter af komponisten Bent Fabricius, ikke ham fra Matador, red.), der har arbejdet med en af Ravels klaverkoncerter. Hun bliver akkompagneret af Lyngby Tårbæk Symfoniorkester, der kommer i fuld opsætning med 60 mand med strygere og pauker med mere.

- Projektet bruger nettet til at lege med musikken. Alle kan deltage, og nogle af de største danske artister går forrest. Men under det hele ligger et spørgsmål, som gør tonen lidt hård på begge sider. Omtrent 90 procent af al statslig musikstøtte går til klassisk musik, så spørgsmålet er: Er klassisk relevant for publikum i dag, eller finansierer vi kammerkoncerter for de samme 100 bredrøvede spidsborgere gang på gang, mens vores spillesteder kører på pumperne med frivillig arbejdskraft, spørger Martin Buck Hegaard, kommunikationschef på BandBase, der har det kunstneriske ansvar for projektet, som samtidig er finansieret af Danske Bank og integreret i deres sponsoraktiviteter. Målet er at inspirere musikere til at skabe nye værker og undersøge, hvad bands og publikum kan bruge klassisk musik til i dag.

- Klassisk er blevet musiklivets over-jeg. Mixtoverdener.dk opfordrer til mere respektløshed og til at lege med musikken. Ud over at præsentere kunstnernes miks, så kan brugerne selv sample en kendt symfoni med samples af eksempelvis Troels Abrahamsens vokal, Rasmus Kerns guitar eller Bjørn Svins beats, og uploade sine egne miks, fortsætter han.

Miksene er tilgængelige per download og bliver brugt i P2's sendeflade. Over 30.000 lyttere var forbi websitet i den første halve sæson, og der er uploadet 500 numre. Det mest lyttede nummer er Lise Westzynthius' mix af Tjajkovskij, hvor teksten er skrevet af hendes kæreste Peter Sommer.

- At DR og Danske Bank deltager, viser, at vi ikke er så sponsorforskrækkede længere herhjemme. Vi har brug for nye penge til musiklivet, og vi har brug for mere samarbejde mellem de to verdener, slutter Martin Buck Hegaard.

mixtoverdener.dk

ANNONCE