Nyhed

Philip Oakey gæsteoptræder hos Little Boots

Human League-sangeren medvirker på debutpladen fra den 25-årige engelske elektrosangerinde

Den 25-årige sangerinde Victoria Hesketh alias Little Boots (i øvrigt opkaldt efter den romerske hersker, Caligula) har de seneste måneder arbejdet i England og i USA med at skrue sit debutalbum sammen og promovere sine blog-hits som "Stuck On Repeat", "Mathematics" og "Meddle", sidstnævnte som også var Ugens Uundgåelige på P3.

Hun blev kendt, da hun begyndte at uploade akustiske coverversioner fra sit soveværelse på YouTube - af de engelske, new wave 80'er-ikoner i Human League, grime-mesteren Wiley og danske Alphabeat. Little Boots er faktisk gode venner med det nu London-baserede danske poporkester, fortæller hun i et interview med GAFFA.

På det nye album medvirker Phil Oakey fra Human League på nummeret "Symmetry".

- Jeg er megafan af Human League og har været det altid. Det er fantastisk og en kæmpeære, at han vil medvirke på et af mine numre, fortæller Victoria Hesketh.

Pladen er desuden produceret af henholdsvis Joe Goddard fra Hot Chip og Greg Kurstin fra The Bird And The Bee. Greg Kurstin er også kendt for at have produceret navne som Lily Allen, Kylie Minoque, Flaming Lips, Beck og Red Hot Chili Peppers. Det betyder naturligvis også, at Little Boots allerede har fået en del omtale, før hendes debutplade kommer på gaden til sommer. Desuden spillede hun flere showcases på South By Southwest i Austin, Texas i februar.

Phil Oakey har tidligere medvirket i et elektroniske sideprojekt, da han som en del af All Seing I-projektet sang nummer "1st Man In Space" - som er skrevet af Pulp-forsangeren og solisten, Jarvis Cocker.

Foruden at være elektropop-sangerinde, så er Little Boots også kendt for sit nørdede forhold til sine synthesizers, hvor hendes brug af den lysende version, en Tenorion, er blevet lidt et trademark for hende i internetlitteraturen om sangerinden - og som man kan se på flere af hendes YouTube-videoer. Hun fortæller i sit interview med GAFFA, at hun har forsøgt at skjule sine nørdede tendenser med at skille sine synthesizere ad.

Du kan læse interviewet med Little Boots i GAFFA Juni. "Hands" udkommer den 6. juni.

ANNONCE