Nyhed

The Flaming Lips hyldes i Oklahoma

"Do You Realize??" udnævnes i dag efter en række kontroverser til staten Oklahomas officielle rocksang

I marts måned stemte borgerne i staten Oklahoma om, hvilken sang, der skal være statens officielle rocksang. Her vandt The Flaming Lips' "Do You Realize??" over bidrag fra Elvis og The All-American Rejects, men efterfølgende skulle det vise sig, at det ikke var helt så ligetil at få sangen godkendt.

Sangen blev hurtigt godkendt at de lokale politikere i Oklahoma, men da to republikanske politikere i Oklahoma House Of Representatives havde problemer med bandet, stemte de imod, at sangen skulle godkendes. Mike Reynolds havde ifølge Reuters et generelt problem med bandets tekster, og Corey Holland fremhævede, at han var blevet særdeles fornærmet over, at The Lips' Michael Ivins var iført en T-shirt med hammer og segl, da det blev annonceret, at "Do You Realize??" havde vundet.

Men i dag 28. april underskriver Oklahomas guvernør Brad Henry et veto af Oklahoma House Of Representatives' beslutning, der sikrer, at sangen alligevel vil blive valgt som statens rocksang. Til Reuters siger Lips' frontmand Wayne Coyne:


"Det hele virkede bare absurd på mig fra begyndelsen, og nu er det bare blevet endnu mere absurd. Nu føler jeg virkelig det er noget, der er værd at kæmpe for, fordi jeg ønsker ikke, at folk skal tænke, 'Åh, Oklahoma er en bagvendt stat, som vi forventede'".

Af samme grund er virkede det først helt naturligt på Coyne, at der kom en reaktion og kontroverser, da valget faldt på dem. Coyne beskriver protesterne som "reflekshandlinger", der fik bandet til at tænke, at det naturligvis var for godt til at være sandt, og at den slags var typisk for deres hjemstat. Derfor sætter han stor pris på, at deres guvernør har været villig til at gå mod folks forventninger.

"Der sker en masse gode ting i Oklahoma, og det er sådan en fantastisk afslutning på historien, at guvernøren gør modstand og tager vores parti".


Man skal dog ikke forvente, at dagens ceremoni bare bliver en stor hyldest til politikerne i Oklahoma. Ifølge Coyne har de planlagt et par happening og har blandt andet fået trykt flere tusinde T-shirts med hammer og segl til de tilstedeværende, og målet er også at få guvernøren til at tage en på.

ANNONCE