Nyhed

Under Byen modtager arbejdsstipendium

Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Rytmisk Musik tildeler Under Byen 840.000 kroner fordelt på tre år

Det århusianske ensemble Under Byen har netop modtaget et arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond på 840.000 kroner, der vil blive fordelt over de næste tre år. Gruppen er en af tre musikalske modtagere, og samtidig er der blevet delt stipendier ud til arkitekter, kunstnere og forfattere i et forsøg på at sikre sig, at modtagerne kan leve og arbejde med deres kunst uden at behøve at skaffe sig indtægter ved ikke-kunstnerisk arbejde.

På websiden Kunst.dk kan man læse følgende udtalelse, der begrunder valget af Under Byen:

Under Byen har igennem 10 år insisteret på et usædvanligt smukt og særegent udtryk præget af strygere, slagtøj og tangenter i tæt symbiose med sjælesøgende feminin vokal og fineste poesi. Der gås ikke på kompromis med kvaliteten, når ensemblet i fællesskab arbejder deres stemningsfulde musik frem. Med langstrakte akustiske forløb og et vævende net af toner inviterer Under Byen lytteren med på en rejse, der fører både til sindets inderste og ud i det uvisse.


Under Byen står i dag som et fyrtårn i generationen af unge, der omkring årtusind-skiftet generobrede modersmålet som følelsernes troværdige talerør. Og det faktum, at Under Byen, trods modersmålet, har dedikerede fans i store dele af verden, viser noget om dybden i gruppens musik.

Ud over stipendiet til Under Byen har Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Klassisk Musik tildelt et treårigt arbejdsstipendium til komponisten Niels Rønsholdt, og Tonekunstudvalgene har i fællesskab tildelt et treårigt arbejdsstipendium til saxofonisten Laura Toxværd.

ANNONCE