Nyhed

Jethro Tull til København

Ian Anderson & Co. gæster Tivolis Koncertsal i april 2010

Veteran-folk-rockerne Jethro Tull er hyppige gæster i Danmark. I 2006 spillede de i København, i 2007 i Århus, i 2008 i Randers, og nu kommer de så tilbage. Dog først i 2010, nærmere betegnet Tivolis Koncertsal, hvor gruppen spiller 15. april.

Jethro Tull debuterede i 1967 og var og er et unikt miks af folk, hard rock, blues og gådefulde tekster, fremført af den karismatiske forsanger Ian Anderson, kendt for at spille tværfløjte stående på ét ben. Deres mest berømte plader tæller “Benefit”, “Aqualung”, “Thick As A Brick”, “Living In The Past” og ”Crest of a Knave”. Sidstnævnte vandt i 1989 en amerikansk Grammy i kategorien ”Best Hard Rock Album”. En lidt mærkelig kategori at vinde i, mente mange – herunder Metallica, der følte sig som favoritter til at vinde prisen med deres album "...And Justice For All".

Da Jethro Tull spillede i Randers i november 2008, uddelte GAFFAs anmelder Troels Frøkjær fire stjerner og skrev blandt andet: "Aftenens klimaks var den lange udgave af progressiv-rock sangen ”Thick As A Brick”, der med Doane Perrys forfriskende trommesolo nok skal have varet sine 20 minutter. Nummeret gik direkte over i en hard-rock-udgave af Jethro Tulls signatursang ”Aqualung”, hvor Martin Barre spillede en befriende hårdtslående guitar, der sendte den udsolgte sal hjem med et smil på læben i sikker forvisning om, at gode gamle "Aqualung" endnu ikke er blevet ”Too Old To Rock’n’Roll.”


Billetsalget begynder i nærmeste fremtid på GAFFA.dk/live

ANNONCE