Nyhed

Jonatha Brooke udsender musik med Woody Guthrie-tekster

Den amerikanske singer/songwriter Jonatha Brooke udsender den 2. marts albummet "The Works" med egne kompositioner til tekster af folklegenden Woody Guthrie.

"The Works" er Jonatha Brookes opfølger til albummet "Careful What You Wish For", der udkom i 2007. Det blev dengang modtaget af en begejstret GAFFA-anmelder, der kvitterede med fem stjerner, og refererede til albummet som sangerindens mesterstykke. Det kommende album rammer Danmark 2. marts, og samtidig giver sangskriveren en stribe danske koncerter.

Idéen til det kommende album fik hun gennem foreningen The Philadelphia Folksong Society, der arrangerede en hyldest til Guthrie-familien, hvor de opfordrede forskellige sangskrivere til at lave musik til en række ikke tidligere offentliggjorte tekster af Woody Guthrie. Tidligere har blandt andet Billy Bragg i samarbejde med bandet Wilco skrevet nye melodier til Guthrie-tekster, men Brooke er den første kvindelige sangskriver, der giver sig i kast med opgaven.

Albummet er co-produceret af Brooke selv i samarbejde med produceren Bob Clearmountain, der første gang arbejdede sammen med Brooke på albummet "Steady Pull" fra 2001. Foruden sangskriveren selv medvirker et backingband bestående af forskellige jazz- og rockmusikere; Brooke optræder dog alene på et par af sangene.

Jonatha Brooke, der har et trofast publikum i Danmark, særlig i Århus, gæster Danmark fra den 2. til den 7. marts.

Oplev Jonatha Brooke solo på følgende datoer:
Mandag d. 2. marts, Århus, Train
Tirsdag d. 3. marts, KBH, Jazzhouse
Onsdag d. 4. marts, KBH, lukket workshop
Torsdag d. 5. marts, Odense, lukket workshop + koncert på Dexter
Lørdag d. 7. marts, Tønder, Folk DMA

ANNONCE