Nyhed

Vinderne af Danish Music Awards - Folk kåret

Benny Holst og Afenginn blandt prisvinderne til showet, hvor blandt andre Jonatha Brooke optrådte

I flere år var folkemusikområdet med dens beslægtede genrer stort set usynlige, når den store årlige Danish Music Awards-uddeling fandt sted. Det samme var tilfældet med den klassiske musik og jazzmusikken. Som en konsekvens heraf blev der arbejdet kraftigt på at få etableret en særlig Awards-uddeling, og i 2001 lykkedes det. Dermed fik disse genrer behørigt spillerum og mulighed for at hædre deres egne udøvere.

Årets uddeling foregik traditionen tro lørdag aften i Tønder. De 12 priser blev uddelt under ledelse af konferenciers Gry Harrit og Jesper Henning Petersen, og blandt uddelerne var i år blandt andre P4's kendte Brødre Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe. Den amerikanske singer/songwriter Jonatha Brooke (billedet) spillede to numre fra sin nye plade med Woody Guthrie-tekster, og Klezmofobia fik dele af salen til at danse kædedans. Peter Abrahamsen holdt årets tale.


FFS' Formidlingspris gik i år til folkemusikkens grand old man Karl Skaarup. Årets Specialpris til Erling Olsen fra pladeselskabet "Go Danish" for hans indsats for promovering af folkemusikken.

Blandt de øvrige vindere var den 68-årige Benny Holst, der vandt prisen som årets danske sangskriver for sin anmelderroste plade "Sepiadage". Årets danske instrumentalist blev den myreflittige Perry Stenbäck, der på diverse strengeinstrumenter spiller næmest med alt og alle. Stenbäck, der i øjeblikket er på turné med Allan Olsen, har blandt andet spillet med Hush, Søren Krogh, Morild, Laura Mo, Stine Michel, Perry Stenbäck Band, Rikke Bruhn og mange andre.

Årets vindere var:


Årets Danske Artist (Traditionel): Henrik Jansberg - Omnivor

Årets Danske Artist (Kontemporær): Afenginn - Reptilica Polaris

Årets Danske Vokalist: Jullie Hjetland - Kryss


Årets Danske Instrumentalist: Perry Stenbäck - Bladet Fra Munden

Årets Danske Sangskriver: Benny Holst - Sepiadage

Årets Danske Komponist: Nikolaj Busk: Hal & Nikolaj


Årets Danske Debut: Hal & Nikolaj - Hal & Nikolaj

Årets Danske Album: Zar - Der Brænder En Ild

Årets Danske Visealbum: Søren Korshøj - Bladet Fra Munden


Årets Danske Blues Album: Tim Lothar - In It For The Ride

Årets Danske Country Album: Tobias Stenkjær - Blissfully Unaware

Årets Bedste Udenlandske Album: Hans Theesink & Terry Evans - Visions


GAFFA ønsker vinderne tillykke.

 

 


ANNONCE