Nyhed

Marlon Jackson bygger kombineret slave- og Jackson 5-museum

Der protesteres nu imod et byggeprojekt i Nigeria, hvor Marlon Jackson vil kombinere et museum om slaveriet med et museum om Jackson 5

Marlon Jackson var en af de fem oprindelige medlemmer af gruppen Jackson 5, og han er ifølge avisen The Guardian nu involveret i et byggeprojekt, hvor man skal kombinere et stort feriecenter inklusive et femstjernet hotel, koncertsale, golf og casinoer med et Jackson 5-museum og et slaveri-museum.

Feriecenteret hedder The Badagry Historical Resort og skal bygges ved havnen i Badagry, en havn der fra 1400-tallet og frem til 1840 blev brugt til at sejle slaver til USA. Derfor vil folkene bag projektet, The Motherland Group, kombinere feriecenteret med et slaverimuseum med et tivoli med slave-tema og en replika af et slaveskib med mere.

Projektet møder dog modstand fraden nigerianske historiker Toyin Falola, der ikke mener, at det er passende at kombinere et slavemuseum med et feriecenter.


"Det er ikke passende fra hverken et kulturelt eller historisk perspektiv. Økonomi og historisk hukommelse er her allierede i en udvidelse af kapitalismen. Du græder med det ene øje og tørrer det af med en kold øl, mens du lader det andet øje være åbent, så du kan spille hasard".

Der, hvor historien dog bliver virkelig sær, er med tilføjelsen af Marlon Jackson. Det var nemlig ifølge Gary Loster fra The Motherland Group Jackson, der kom med idéen om bygge centret i Nigeria, da han mente det samtidig var det perfekte sted at bygge et Jackson 5-museum med kostumer, guldplader og meget mere.

Lokationen er valgt, fordi det forventes at 1,4 millioner afroamerikanere årligt vil komme til Nigeria for at lære mere om deres rødder, og når de har besøgt museet, kan de jo så passende spille lidt golf eller se dansende robotter synge "ABC" og "I Want You Back".


Byggeriet af The Badagry Historical Resort skal begynde til juni, og hele projektet forventes færdiggjort i 2012.

ANNONCE