Nyhed

Simon And Garfunkel planlægger turné

Turnéen vil være duoens første turné i fem år efter reunionshow i New York

Sidste gang Simon And Garfunkel turnerede sammen, var verdensturnéen i 2004, der også bragte dem til Parken i København. Men i fredags gjorde Art Garfunkel en overraskende entré under Paul Simons solokoncert i det genåbnede Beacon Theatre i New York, ifølge Rolling Stone til overvældende applaus fra publikum. Garfunkel medvirkede på showets tre sidste sange, "Old Friends", "The Boxer" og "The Sounds Of Silence", der alle er fra duoens bakatalog. Han spillede i øvrigt solojobs både aftenen før og efter.

"Jeg sagde til publikum: 'I har ingen grund til at forvente - og det gjorde vi heller ikke - at interessen for os ville vare ved lige til i dag; jeg er rørt'" udtaler Garfunkel til BBC News.

Som direkte udslag af koncerten planlægger duoen altså nu at turnere. Det er dog endnu ikke aflaret, hvor turnéen vil bringe dem hen, men Simon siger til BBC, at den ikke vil gå gennem England.

Simon og Garfunkel mødte hinanden i skolen i 50'erne. De opnåede stor succes i 60'erne med Paul Simons lyriske, afdæmpede sange, der blandt andet har haft betydning for udviklingen af singer-songwriter-genren. Duoen blev opløst i 1970 efter albummet "Bridge Over Troubled Water", men de har lejlighedsvist optrådt sammen siden, blandt andet ved en stort anlagt koncert i Central Park i 1981 og senest ved turnéerne i 2003 og 2004.

ANNONCE