Nyhed

Statens Kunstfond præmierer tre cd-udgivelser

Jonas Villumsen, Little Red Suitcase og Jacob Kirkegaard belønnes med 30.000 kroner

Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Rytmisk Musik, der består af formanden Juliana Hodkinson, Marilyn Mazur og Tobias Trier, har igen i år besluttet at præmiere en række danske kunstnere, der i årets løb har udmærket sig særligt med deres musik i form af cd-udgivelser. I år er det Little Red Suitcase med "Temporarily out of Order", Jacob Kirkegaard med "Labyrintitis", og Jonas Villumsen fra Entakt (billedet) med cd'en "På Bagsiden Af Europa", der præmieres med hver 30.000 kroner.

Albummet "Temporarily Out Of Order" af Little Red Suitcase, der består af de to kvinder Elena Setién på vokal og violin og Johanna Borchert på vokal og piano, præmieres på baggrund af at være "En varm og forfriskende duo, som leger uforfærdet med originale ideer og fantasifulde indfald," ifølge medlemmerne af Tonekunstudvalg for Rytmisk Musik, der også påpeger, at den kvindelige duo heldigvis ikke umiddelbart kan sættes i en bestemt musikalsk bås.

Jacob Kirkegaards cd "Labyrintitis" belønnes for at være en gennemført lydkunst-udgivelse på internationalt niveau, og kompositorisk "er pladen et spil med frekvenser, genereret af selveste det indre øre – et ’hardcore’ konceptuelt udgangspunkt, der bestemt sætter sit præg på lytteoplevelsen," udtaler udvalget. På "Labyrintitis" arbejder Kirkegaard i forlængelse af John Cages ønsker og målsætning om aktiv lytning, der blandt andet betyder at den teknologiske indsats i forbindelse med pladen er øget og at små mikrofoner og højtalere simpelhen har været placeret i Kirkegaards ører under indspilningerne.


"På Bagsiden Af Europa" har komponist, tekstforfatter og sanger Jonas Villumsen udgivet i forbindelse med sit band Entakt. Her på GAFFA kaldte vi i en anmeldelse pladen for "Vanligt storladent, men atypisk varmt og organisk udspil fra det danske ensemble", og omkring begrundelsen for pladens præmiering siger udvalget:

"I en tid hvor meget musik bliver udsendt hurtigere end man kan nå at sige "overfladisk" er det opløftende, hvordan Jonas Villumsen lykkes med sin himmelstræbende musik og nervesitrende poetiske lyrik. Som sangskriver har han viljen til at udfordre sig selv og lytteren og besidder vovemod og sikker sans for musikalsk drama og substans."

ANNONCE