Nyhed

Entakt samarbejder med prominent producer

"Zimmerman" er første single fra nyt samarbejde med produceren Andy Bradfield

De to mænd bag den lyriske rockgruppe Entakt, Jonas Villumsen og Kristian Martinsen, har netop annonceret, at de arbejder på nyt materiale i samarbejde med en prominent producer. Andy Bradfield er manden bag knapperne på gruppens kommende udspil, og han har et yderst alsidigt cv. Han har mixet og/eller produceret navne som David Bowie, Pet Shop Boys, Björk, Rufus Wainwright og mange flere.

Allerede i oktober lagde gruppen en smagsprøve ud på nyt materiale, men nu er singlen "Zimmerman" netop blevet gjort tilgængelig via gruppens YouTube-profil. Den er første eksempel på bandets lysere og mere elektroniske retning med Bradfield bag knapperne, og singlen er kommet i rotation på både P3 og P4.

Villumsen og Martinsen fortæller i en pressemeddelelse, at de i februar i år mødtes for at diskutere gruppens fremtid, da de følte, at de efter to albumudgivelser og over 200 koncerter var nået til et punkt, hvor der skulle stikkes en helt ny kurs. Den kurs blev bestemt ud fra fjorten interne dogmeregler, der siden har sat gang i den kreative proces hos bandet.

Entakt, der live er en kvintet, fortæller desuden, at de med det kommende udspil har frigjort sig af kontraktlige forpligtelser, deadlines og budgetter, for at skabe et fornødent albuerum til at arbejde på det nye materiale. Sidst Entakt var aktuelle var i 2008 med albummet "På Bagsiden Af Europa", og "Zimmerman" er således første single fra gruppens kommende udgivelse, der, ifølge gruppen YouTube-profil, forventes at se dagens lys i starten af 2011.

Foreløbig kan du høre samarbejdet på singlen med det Dylan-klingende navn "Zimmerman" herunder:

ANNONCE