Nyhed

Tabu Records holder 10-års jubilæum

Det danske pladeselskab fejrer deres 10 første leveår med udgivelse og koncerter

Pladeselskabet Tabu Records kan nu gøre status efter et årti, hvor der både er blevet udgivet hiphop og rock. Det gør de ved at udgive et eksklusivt dobbeltalbum.

Tabu Records blev i sin tid dannet, fordi mændene bag rapgruppen Suspekt havde problemer med at få deres første plade udgivet, og til sidst så det nødvendigt at starte deres eget pladeselskab for på den måde sikre udgivelsen. Pladen med Suspekt (billedet) fra 1999, der har navn efter gruppen, blev startskudet til det, der i dag omfatter et indspilningsstudie, 16 plader på gaden og en god håndfuld musikere, der ikke er blege for at arbejde sammen.

Tabu var hovedsageligt et hiphop selskab med kunstnere som Suspekt, Jeppe Rapp og Marwan, indtil de i 2005 også udgav Vetos ep "I Will Not Listen". Siden har pladeselskabet flere ting med Veto, og har også udgivet debutpladen "All Juice, No Fruit" med The Floor Is Made Of Lava. Så man må sige, at Tabu Records nu er mere end udelukkende et hiphop-selskab.

Det kommende dobbeltalbum kommer rammende nok til at hedde "Tabus 10 års Jubilæum", og bliver en samling af de bedste numre fra de sidste 10 år suppleret med en masse ekslusivt bonusmateriale fra kistebunden. Pladen udgives i øvrigt i samarbejde med Universal Music, som Tabu nu er begyndt at lege sammen med.

Jubilæet fejres også i løbet af foråret med to koncerter i henholdvis Århus (på Train) og i København (på Store Vega). Koncerterne bliver en kronologisk gennemgang af Tabus bagkatalog, med drengene fra Suspekt forrest i formationen af Tabu-soldater, bakket op af en perlerække af feature rappere.

De specifikke datoer for, hvornår de to Tabu-koncerter løber af stablen fremgår endnu ikke af koncertkalenderne for hverken Train eller Store Vega.

ANNONCE