Nyhed

Fremtiden er jazz i Århus

Programmet ligger nu klar for et helt døgn dedikeret til jazzmusik i Århus Festuge

Under titlen Fremtiden Er Jazz kan man fra 2. september klokken 14:00 og 24 timer frem opleve et helt døgn med jazz under Århus Festuge. Her vil så forskellige navne som Jomi Massage, Slaraffenland (billedet), Klüvers Big Band og forskellige musikkollektiver levere jazz af alle afarter og præsentere både klassikere og nye kompositioner.

Det musikalske døgn er et samarbejde mellem Århus Festuge, Det Jyske Musikkonservatorium, DPA, DJBFA, DMF, DAF, Sunship, DKF og Toneart. Foruden de etablerede musikforeninger får spirende danske jazzforeninger som Yoyooyoy, Blackout og ILK også lov til at præsentere den danske undergrunds eksperimenterende neojazz og electronica.

Om jazzdøgnet udtaler Århus Festuges direktør Jens Folmer Jepsen:

"Fra Festugens side vil vi gerne bidrage til, at jazz-fans over hele landet får præsenteret den nye jazz, der ellers kun lever i mindre klubber og i udlandet. Dette bidrag bliver konkret i et jazzdøgn, hvor musikken i løbet af 24 timer på tre scener får lov at bevise, at Fremtiden er jazz. Jazzdøgnets store format har naturligvis kun kunnet lade sig gøre takket være samarbejder, og derfor er Festugen glad for og stolt over, at der er stor opbakning fra såvel udøvende kunstnere som musikorganisationerne".

Musikken vil desuden blive optaget, og det færdige resultat vil blive overdraget som en gave fra Festugen til Danmarks Radio, der hermed får mulighed for at "slippe jazzen løs og imødekomme en stadig kritik af manglende formidling af den nye jazz", står der i en pressemeddelelse fra Festugen.

Blandt de offentliggjorte navne til Fremtiden Er Jazz finder man:

- Jomi Massage med sit nye band We Can Love You
- BloodSweatDrum'n'Bass Bigband, der under ledelse af Chappe slipper nykomponeret musik løs af bl.a. Viggo Steincke og Kristian Franck
- Sidsel Storm Kvintet, der netop har vundet P2’s jazzpris for bedste vokal
- Klüvers Big Band, der eksperimenterer med nykomponeret musik i samarbejde med komponistforeningen Toneart
- Slaraffenland i en Special Fremtiden er jazz Edition
- Grammofunch med Rune Funch og Jeppe Gram
- Musikerkollektivet og pladeselskabet ILK med bl.a. Jesper Løvdal, Kresten Osgood og Jacob Anderskov fremfører Fremtiden er jazz-musik

Hele programmet for Fremtiden Er Jazz offentliggøres løbende på aarhusfestuge.dk, og koncerterne finder skiftevis sted på de to scener Rytmisk Sal og Kammermusikalsk Sal på Det Jyske Musikkonservatorium. Jazzen spilles uafbrudt fra onsdag 2. september klokken 14:00 og de følgende 24 timer.

Billetter til arrangementet kan købes på GAFFA Billet.

ANNONCE