Nyhed

Syv danske navne til Nordklang Festival

Den schweiziske festival starter den 23. februar, hvor blandt andre Slaraffenland, Ring Them Bells og Reptile Youth optræder

Den schweiziske musikfestival Nordklang finder sted i St. Gallen i Schweiz den 23.-26. februar og har nu syv danske bands klar til at indtage de forskellige scener. Festivalen arrangeres i samarbejde med ROSA, Dansk Rock Samråd, som har sørget for udvælgelsen af de syv danske bands.

Slaraffenland blev dannet i København i 2001 og består af Mike Taagehøj, Christian Taagehøj, Niklas Antonson, Bjørn Heebøll og Jeppe Skjold. Gruppen spiller eksperimentel pop, som indeholder en blanding af post-rock, noise-pop og jazz. Bandet udgav selv deres selvbetitlede debutalbum i 2004 og ep'en "Jinkatawa" i 2005. Siden er det blevet til to album med Efterklang-selskabet Rumraket, "Private Cinema" fra 2007 og "We're On Your Side" fra 2009.     

Ring Them Bells er det danske rockband bestående Moogie Johnson, Jan Johansen, Johannes Dybkjær Andersson og Johannes Nidam. Bandet er begyndt at røre sig i undergrunden af den danske musikscene, og har nu indspillet deres debutalbum der venes ude i løbet af foråret. De fire medlemmer skaber en lyd præget af støjrock, med en blanding af 60'er soul, blues, syremusik og larm. Gruppen er dog ikke helt nye med musikken, da de tidligere har erfaringer fra Campsite og Lampshade.  

Reptile Youth består af aarhusianske Mads Damsgaard og Espen Valløe, som tiligere var kendt under navnet Reptile & Retard. Duoen skiftede navn forud for udgivelsen af deres debutalbum, som de netop er ved at lægge sidste hånd på. Albummet er hovedsageligt blevet indspillet i London med pruducerne Mark Ralph (Hot Chip) og Dave M. Allen (The Cure med flere). Førstesinglen til det kommende album udkommer i løbet af sommeren 2012 og albummet engang derefter.

De andre fire bands er Marie Fisker, Messer Kvartetten, Pil & Liv og Impuls Trio. I alt bliver det dog til otte danske koncerter, da Reptile Youth skal spille på festivalen, men også til et afterparty på Tankstell Bar.

Læs mere om Nordklang Festival og musikprogrammet med de syv danske bands på deres officielle hjemmeside

ANNONCE