Nyhed

Kings Of Convenience også til Århus

Erlend Øyes akustiske duo besøger også den jyske hovedstad i oktober

I sidste uge kunne vi oplyse, at norske Kings Of Convenience gæster Vega 6. oktober. Nu er også Århus kommet ind i kampen, idet spillestedet Train kan præsentere duoen her dagen før, altså den 5. oktober.

Den norske musiker Erlend Øye har på det seneste fået en masse omtale via sit orkester The Whitest Boy Alive, der har spillet flere roste koncerter herhjemme, og som igen kan opleves på dette års Roskilde Festival. Men til efteråret ser det ud til, at fokus er tilbage på duoen, der gjorde ham berømt. Her kan han i hvert fald til oktober opleves i København sammen med makkeren Eirik Glambek Bøe, der sammen med Øye udgør Kings Of Convenience.

Øye og Bøe debuterede i 2001 med albummet "Quiet Is The New Loud", der samtidig gav navn til en ny bølge af akustiske Nick Drake-inspirerede navne, der udgav plader i starten af dette årti. Efterfølgende kom "Riot On An Empty Street" i 2004, men siden da har der været temmelig stille omkring den norske duo.

Men noget kunne tyde på, at duoen nu er ved at være klar til igen af fokusere den akustiske musik, da gruppen tager på en efterårsturné, der bringer dem forbi København og altså også Århus til efteråret. På gruppens MySpace-side fremgår det desuden, at deres tredje album ved at være færdiggjort, og noget kunne tyde på, at det vil blive udsendt til september i forbindelse med deres kommende turné.

Der er dog endnu ikke kommet en udgivelsesdato. Men fast ligger det i hvert fald, at Kings of Convenience gæster Train 5. oktober og Vega 6. oktober. Forsalget til koncerten i Århus er gået i gang på Trains hjemmeside, og til koncerten i København er den i gang via www.billetlugen.dk / 70 263 267 samt Fona-butikker landet over.

 

ANNONCE