Nyhed

Roskilde-aktuelle heavy- og punkbands i fin form i Göteborg

Slipknot, Social Distortion og Volbeat leverede alle fine præstationer ved West Coast Riot og Metaltown

I den store skov af festivaler, som fylder ind- og udland, er Göteborgs 2-i-1 arrangement West Coast Riot og Metaltown henholdsvis 25. og 26.-27. juni ikke blandt de højest profilerede, og det kan muligvis skyldes, at de koncentrerer sig om enkeltgenrer og kun strejfvist kommer ud over disse. Omvendt giver det også en meget stærk musikalsk profil, at man om torsdagen kun har punk eller beslægtede bands, hvorimod Metaltown fredag og lørdag reserverer scenerne til musikverdenens mest brutale udøvere.

Blandt de mange navne, der i år servicerede punkere og heavyrockere, var Social Distortion, Volbeat og Slipknot (billedet) at finde, og derfor bød de tre dage i Göteborg på en fremragende mulighed for at lure dagsformen, før samme bands indtager Roskilde ugen efter.

Og de tre grupper gav alle tre solide præstationer. Faktisk var der hele fem stjerner til Slipknot, mens Social Distortion og Volbeat hver modtager fire pæne stjerner.

Om Slipknot hedder det eksempelvis:

"Nogle vil måske mene, at det er et (maske)spil for galleriet og udelukkende et show, men uanset hvad der udløser vanviddet, var langt størstedelen af publikum i Frihamnen aldeles godt underholdt af både musik og sceneshow."

Social Distortion får blandt andet følgende ord med på vejen:

"Det er dog længe siden, at Social Distortion har været farlige, og sammen med det meget smukke sollys, af den slags man kun laver i Sverige, var der torsdag aften en behagelig og afslappet stemning meget langt fra punkens vildskab. Men det skjulte ikke, at bandet først og fremmest spiller godt (næsten for godt for et punkband), og at forsanger Mike Ness besidder en herlig rå og samtidigt melodisk stemme, der tydeligvis er udviklet og slidt til i et øvelokale."

Om Volbeat skriver vor anmelder blandt andet:

"Allerede i god tid før koncertstart var området foran scenen fyldt med forventningsfulde svenskere, som kogte under den nedgående sol.
Det gav selvfølgelig rimeligt let spil for Volbeat, der egentlig ikke havde behøvet at anstrenge sig voldsomt for at sparke en god fest i gang, da folket var forberedt og kunne teksten til de fleste rock’n’roll-hymner udenad. Af samme grund var den ekstra udsøgt fornøjelse at se, hvordan bandet alligevel arbejdede hårdt og professionelt for at levere et show."

Læs anmeldelserne i GAFFAs anmeldelsessektion

ANNONCE