Nyhed

Dalton sadler hesten igen

Efter 17 års pause arbejder Allan Olsen, Johnny Madsen og Lars Lilholt igen sammen. Jens Ove Friis fra RecArt håber at kunne udsende en ny Dalton-plade til jul

Jens Ove Friis fra pladeselskabet RecArt bekræftiger over for GAFFA, at Dalton er i gang med pladeindspilningerne til en kommende Dalton-plade i Lundgaard Studierne i nærheden af Vejen. Pladen produceres, som det var tilfældet med den første Dalton-plade, af Billy Cross. Der er allerede indspillet tre-fire sange, og en forårsturné i 2010 er ligeledes under planlægning. Jens Ove Friis, bedre kendt som JOF, understreger dog, at i tilfældet Dalton er intet sikkert. Der er hele tiden en reel mulighed for, at projektet kuldsejler, og at de tre ikke kan enes og opgiver det hele.

"Jeg kan bekræfte, at vi planlægger at tage en omgang mere med Dalton, siger Allan Olsen tirsdag til Ekstra Bladet. "Men det kræver, at vi kan finde fodslag, og ikke mindst, at vi kan holde hinanden ud". JOF bekræftiger, at der ofte er store skænderier de tre imellem. "Der er altid uenighed om det kunstneriske udtryk, og jeg kan garantere, at de ikke udsender noget, uden at alle tre kan stå inde for det."

Ekstra Bladet skriver i tirsdagens avis, at Dalton allerede har koncertdatoer klar i foråret 2010. Til det siger JOF, at det er rigtigt, men at det er mere præcist at sige, at tider og steder er reserveret, og at der kun bliver koncerter, hvis Dalton i august beslutter, at samarbejdet fungerer så godt, at der skal udsendes en Dalton 2 og derefter tages på Danmarksturné.

Dalton fungerede i mange år som de tres fritidsband, som kun af og til blev luftet på små spillesteder. Bandet kom til verden i 1983 under det mundrette navn "Hår Lokvox og det hvide gennemsnit", men det var først i 1992, at Dalton valgte at indspille pladen "Dalton", der blev en kæmpe succes og kunne sende trioen på en maratonturné gennem Danmark, hvor de tre blev bakket op af folk fra Olsens og Madsens orkestre. Dengang var Knud Møller kapelmester, og det var da også Knud Møller, der forestod de første demo-indspilninger, som måske ender med at komme på den kommende Dalton-plade.

Sangen "Taberens Søn", som er en af Allan Olsens mest elskede sange, blev i øvrigt oprindeligt indspillet til Dalton-pladen, men blev dengang droppet og blev først tilfældigt fundet frem fire år senere og indspillet på albummet "Jern" i 1996.

ANNONCE